Priveden osumnjičeni za veliki požar u Rijeci

Riječka policija je privela 35-godišnjaka za kojega sumnjaju da je odgovoran za potpaljivanje požara u skladištu tvrtke Elgrad u Rijeci, koji je buknuo u petak navečer i počinio veliku materijalnu štetu.

“Sumnjiči se da je 16. veljače, oko 21 sat, u skladištu u vlasništvu zagrebačke tvrtke na Škurinjskoj cesti u Rijeci izazvao požar ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad. Skladište je napustio bez da se prethodno uvjerio da su svi opušci ugašeni, uslijed čega je došlo do zapaljenja sadržaja plastične vreće. Nastali požar proširio se na skladišni prostor spomenute tvrtke sa strojevima, opremom i drugim predmetima, kao i na skladište druge tvrtke te na autopraonicu u neposrednoj blizini. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na više milijuna kuna”, stoji u priopćenju policije.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a u svezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, 35-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, zaključuju iz policije.

Danas je nastavljen očevid požara koji je buknuo u skladištu riječke tvrtke u petak, 16. veljače oko 21 sat na području Škurinja u Rijeci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici JVP Rijeka i DVD-a s područja Viškova i Grobnika. Policija je od prve dojave prisutna i osigurava mjesto događaja.

Očevid je započeo jučer oko 15 sati u suradnji policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.
U požaru je izgorjelo pet hala skladišta navedene tvrtke, zatim skladište druge tvrtke te autopraonica u vlasništvu hrvatskih državljana. Prema prvim procjenama, nastala materijalna šteta je znatna, izvijestili su ranije iz policije.

Facebook Komentari