U izaslanstvu koje ide kod Vučića je četrnaest ljudi, predstavnici udruga nestalih branitelja i civila, te djece nestalih i poginulih

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja zatražit će u utorak u Beogradu od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podatke o sudbini branitelja i hrvatskih građana nestalih tijekom Domovinskog rata. Taj važni sastanak počinje u dvanaest sati, a tijekom prošlotjednog posjeta Hrvatskoj najavio ga je srpski predsjednik.

Izaslanstvo obitelji nestalih predvodit će predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, koja je poslije okupacije Vukovara pretrpjela zatočeništvo u logoru u Srbiji i izgubila mlađeg brata, branitelja Vukovara, čija sudbina još nije rasvijetljena.

U izaslanstvu će biti četrnaest ljudi, predstavnici udruga nestalih branitelja i civila, te djece nestalih i poginulih iz više hrvatskih gradova. “Bit će zastupljene sve skupine iz cijele Hrvatske, a idu ljudi iz Vukovara, Slavonskog Broda, Zagreba, Pakraca, Gline, Karlovca i još nekih mjesta”, kazala je Ljiljana Alvir za Novi list.

“Od Aleksandra Vučića tražit ćemo da utječe na nadležne institucije u Srbiji da konkretiziraju potragu za podacima o nestalima. Uvjereni smo da sadašnji predsjednik Srbije ima veću moć nad institucijama nego što ju je nekada imao bivši predsjednik Srbije Boris Tadić”, kazala je Alvir.

Facebook Komentari