Nakon panike oko petlje na Slavonskoj i njezinog propadanja, izišli stručnjaci na teren, evo što kažu

Nakon što je jučer III. nivo petlje, odnosno dio kojim vozila idu od istoka prema jugu grada, bio zatvoren za promet za vozila teža od 3,5 tona, danas kamioni i autobusi najnormalnije voze. Iako je još u jutarnjim satima policija zaustavljala teretna vozila i odvraćala ih od odlaska u tom smjeru, ubrzo su čak i znak uklonili kojim se zabranjuje prometovanje vozilima težima od 3,5 tone.

Da vožnja teretnih vozila nije opasna po statiku petlje, odlučila je komisija sastavljena od djelatnika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koji su zajedno s ovlaštenim inženjerima obavili očevid danas u 9 sati.

– Nalaz komisije utvrdio je da ne postoji potreba za ikakvim restrikcijama te je sukladno tome doneseno Rješenje o ukidanju mjera zabrane prometovanja vozila na III. nivou petlje – kazao je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju, prenosi Večernji.

Popušta petlja na Slavonskoj: Jedan poziv anonimnoga građanina policiji na noge digao Ministarstvo prometa, Zagrebačke ceste te gradonačelnika Milana Bandića

Facebook Komentari