Vučić se vratio kući i otvorio dušu, govor u Glini 1995. je bio ok, s obzirom na ono što se prije i kasnije događalo tim Srbima

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je, po povratku iz Hrvatske, sukob s novinarima koji je obilježio njegov posjet našoj zemlji.

“Nisam ništa govorio o njima, osim da je bilo sa mnogo strasti. Oni su jurili za mnom”, rekao je Vučić srpskim novinarima.

Komentirao je i inzistiranje novinara N1 televizije da odgovori na pitanje o svom govoru iz Gline, koju je 1995. proglasio srpskom.

“Mislite li vi da je to što sam rekao ’95., kao šesti govornik u jednoj sali, da se nadam da će srpski narod opstati u srpskoj krajini i da ustaška noga neće kročiti na teritorij srpske krajine, zločin velik i strašan u usporedbi s tim što se tom narodu kojem sam se obraćao događalo i poslije toga i 50 godina prije toga, ili što se dogodilo mojoj obitelji”, rekao je Vučić.

“Ako me pitate, ništa im ne zamjerim, učinili su mi uslugu”, rekao je.

“Ljutilo ih je što nisu mogli dobiti odgovor koji su željeli. Mogli su još sto godina postavljati isto pitanja, i dalje ne bi dobili odgovor koji su željeli. Bio sam izuzetno ljubazan i odgovorio na svako pitanje. Ja odgovoram svima jer mi je lako odgovarati. Imam čistu, čvrstu i jasnu politiku koju ne mijenjam bez obzira jesam li pod pritiskom ili nisam”, rekao je.

Na pitanje novinara N1 televizije o govoru u Glini 1995. i spominjanje velike Srbije, rekao je: “Potpuno je svejedno, to ničiju kuću nije spalilo, a moju jesu. Nisam ja nikog optuživao, oni su mene optuživali cijelo vrijeme.”

“Na kraju hoću da se zahvalim hrvatskim medijima na poštovanju”, zaključio je svoje obraćanje medijima Vučić.

Podsjetimo, i Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je način na koji je Aleksandar Vučić odgovarao na pitanja novinara u Vrginmostu tijekom posjeta Hrvatskoj.

Facebook Komentari