Kosor o upitnim poslovima u Agrokoru: Jedina moguća sankcija promjena povjerenika

Predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo Darinko Kosor komentirao je današnju sjednicu na kojoj su na zastupnička pitanja odgovarali ministrica Martina Dalić i izvanredni povjernik u Agrokoru, Ante Ramljak.

“Mslim da je dobro da se održala sjednica, na neki način Odbor je zamijenio Povjerenstvo. Kao predsjednik Odbora za gospodarstvo dao sam inicijativu. Mi smo otvorili Odbor i za zastupnike koji nisu članovi oOdbora. Postavljali su pitanja tko je htio i dobili smo neke nove odgovore, npr. tko je pisao zakon. Dogovorili smo se da ćemo imati najmanje još dvije sjednice odbora”, rekao je Kosor.

Neki zastupnici su se žalili na proceduru.

Mislim da su upravo predstavnici SDP-a rekli da su dobili odgovor na pitanje tko je pisao zakon. Ako oni iz oporbe tako kažu, onda je vjerojatno tako. Dalić je rekla da se konzultirala i s odvjetnički uredima i s Ramljakom. Nema boljeg tijela od Odbora da se postavljaju sva pitanja. Ako hoćete, vidjeli smo i priznanje greške i ispriku povjerenika zbog angažiranja svoje bivše firme. Priznao je grešku, ispričao se i rekao da njegov mandat stoji na raspolaganju, ali nije na Saboru da provodi sankcije, to dobro znate.

Što mislite može li Ramljak nastaviti raditi taj posao?

Za mene su moralno upitni poslovi kada dogovarate poslove sa svojiom bivšom firmom. Jedina moguća sankcija je promjena povjerenika, ali to nije na Saboru…

Vjerujete li Dalić i Ramljaku?

Mislim da su ovaj put dosta odgovora dali. Ne mogu uvijek svi zastupnici biti zadovoljni. Kao predsjednik Odbora ne bavim se vjerovanjem nego time da pred ovaj Odbor dovedem najvažnije ljude koji se bave Agrokorom, a Agrokor je trenutno najveći problem Republici Hrvatskoj.

Share This Article