Bulj o Vučiću: Ispao je nacionalni heroj u Srbiji, to je naša diplomacija dopustila i naša predsjednica

Zastupnika Mosta Miru Bulja novinari su pitali vidi li on srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića onako kako ga vidi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović – kao europskog Vučića.

“Apsolutno ne vidim, niti jednom riječju nije kazao da je promijenio svoj stav od 1995. kada je huškao ljude srpske nacionalnosti da čine zlo. Naravno, kada se zapucalo kukavički je Vučić pobjegao. To je stara četnička taktika, ljude i sirotinju uvaliti u rat, a njima bogatstvo. On je utekao u Beograd u svoje dvore.

Naravno, Vučić niti jednom riječju nije napravio ono što je trebao napraviti, kazati koja je sad njegova politika. Pozivao je na mir, a onda bi i dalje govorio o svojoj politici, o svom velikosrpstvu. Predsjednica se ponašala kao Alisa u zemlji čudesa, a on se u Hrvatskoj ponašao kao da je došao na područje Velike Srbije. Čak je kritizirao i Milorada Pupovca zbog čega je glasao za Zakon o braniteljima. Toliku je moć pokazao da će iz Beograda zapravo voditi Hrvatsku, a činjenica da je SDSS na vlasti u Republici Hrvatskoj… Ponašao se kao da je ovo njegov pašaluk”, smatra Miro Bulj koji ne vidi ništa dobro u ovom susretu predsjednika Srbije i predsjednice Hrvatske.

“Ne vidim ništa dobro u ovom susretu jer naša diplomacija i niže razine veleposlanstva nisu odradile ništa. On je trebao donijeti dokumentaciju o vukovarskoj bolnici i Ovčari, nije riješeno pitanje ratne štete, nije rješeno pitanje poglavlja 24. kojim je Hrvatska dozvolila tzv. mali Haag… Niti jedno, pa ni poginuli ni mrtvi, osim onih troje… To je podcijenjivanje Hrvatske jer je činjenica da on ima sve dokumente koje nije donio.

Nisam očekivao da će on dokumente donijeti jer bi time priznao ono što ne želi priznati, a to je da su bili agresori i da je velikosrpska politika, koje je on bio najveći zagovaratelj i mobilizator četnika u Srbiji, napadala Hrvatsku… Prema tome, ispao je nacionalni heroj u Srbiji, to je naša diplomacija dopustila i naša predsjednica, a on je zapravo obična kukavica koja je huškala ljude srpske nacionalnosti”, rekao je Bulj koji smatra da je Vlada odavno trebala pritisnuti Vučića zbog dokumentacije o nestalima u ratu.

“Trebalo ga je i prije posjete prisiliti preko diplamatskih alata. Ako se pozivamo na EU, a ako je cilj Srbiji da uđe u EU, onda znači da je Hrvatska to mogla napraviti. Mi smo trebali pohapsiti, locirati i transferirati sve generale, a oni se ponašaju ovako kako se ponašaju. Hrvatska diplomacija, predsjednica i premijer očito nisu imali snage ni da ga pitaju kada će posjetiti hrvatsku Glinu, a to je prvi čin da on sa svojim domaćinom tamo ode, da se ispriča ljudima srpske nacionalnosti na istom mjestu gdje je huškao na zločine. Hrvatska se ponizila i dozvolila Vučiću da ispadne heroj i da se ponaša kao da je njegova velika Srbija. To se ne smije dozvoliti, piše N1.

Predsjednica RH objasnila tko su politički marginalci; Vučić s kojim sam ja razgovarala je europski Vučić, evo što je posjet donio

Facebook Komentari