Vučiću treba priznati da je gotovo do savršenstva doveo tu svoju ulogu žrtve; Isprika je za njega poniženje

Hrvatska je očekivala, ali se razočarala. Isprika predsjednika Srbije za zločine tijekom Domovinskog rata nije se dogodila.

Neću se ponižavati i taj film nećete gledati, odgovorio je predsjednik Vučić na pitanje naše novinarke Ivane Pezo Moskaljov tijekom posjeta Vrginmostu.

Predsjednik Vučić obišao je i osnovnu školu u Gvozdu i darovao joj informatičku opremu, ali i obećao narodnu nošnju. U lokalnom domu s mještanima je razgovarao i o problemima. I njima je obećao pomoć. Rekao je i da će hrvatsku predsjednicu pozvati u skori posjet u Srbiju.

Dodajmo ovome da je predsjednik Srbije posjetio i obitelj Predraga Lapčevića. Učinio je to bez prisutnosti hrvatskih medija. Događanja u Virgninmostu prati i reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Kako je Vučić pojasnio da bi njemu isprika značila poniženje?

“Aleksandar Vučić rado bi izbrisao svojih 12, 13 godina koje je proveo u Srpskoj radikalnoj stranci i u tih 12, 13 godina bio je formalni i neformalni ideolog i glasnogovornik velikosrpske politike Vojislava Šešelja, njegov najbliži suradnik.

Dakle, on bi rado izbrisao iz memorije, ali i s društvenih mreža huškački govor u Glini, ali jednako tako i brojne huškačke govore o granicama velike Srbije i o tome da za jednog Srbina treba ubiti sto muslimana.

Vučiću treba priznati da je gotovo do savršenstva doveo tu svoju ulogu žrtve i na konkretno pitanje naše kolegice misli li on da je Glina Hrvatska ili da nikad neće biti u Hrvatskoj ili da je to srpski grad, on je rekao ‘vi mene ponižavate, tražite od mene da se ponizim’. Dakle, vrlo vješto manipulira, izbjegava odgovor na konkretno pitanje želeći na taj način poslati poruku ‘ja se neću ispričati’ i odmah miješa Oluju i svoje huškačke političke govore koje je tada držao i cijelo vrijeme izbjegava konkretno odgovoriti.

Vučić je i danas javno poručio kako se ne namjerava ispričati za ono što je govorio o Glini. To je bilo vrlo neugodno, to ratno vrijeme, taj govor je, kažem, uistinu bio i huškački i raspirivao je mržnju. Međutim, danas izbjegava odgovoriti na to pitanje jer misli da se on nema čemu ispričavati.

Bilo je ovdje zanimljivih stvari danas u Vrginmostu. Puno se toga obećavalo, a vidjet ćemo u idućim našim informativnim emisijama što građani koji žive u teškim, gotovo nemogućim uvjetima, misle o posjeti Vučića. Ali ono što možemo sigurno konstatirati – Vučić se nikad neće Hrvatskoj ispričati za ono što je govorio prije dvadesetak i više godina”, izvijestio je za Vijesti Nove TV u 14 sati Andrija Jarak.

“Bilo je smiješno gledati njegovu današnju raspravu”

U vijestima u 17 sati Jarak je izvijestio kako Vučić sebe doživljava kao modernog državnika kao modernog državnika koji se bori za europske integracije te gleda u budućnost i suradnju svih naroda s prostora bivše Jugoslavije.

“Međutim, njegovo odbijanje davanja isprike u Vrginmostu pokazalo je da daleko od toga kako se predstavlja. Pokazalo je to da se ni za milimetar nije pomaknuo s one tvrde nacionalističke pozicije koju je zastupao u više od 15 godina djelovanja u Srpskoj radikalnoj stranci. Neosporno je činjenica da je Vučić 1995. okupljenima u Glini kazao kako Glina nikada neće biti hrvatska te da će ako radikali pobjede, svi Srbi živjeti u velikoj Srbiji.

Bilo je smiješno gledati njegovu današnju raspravu s novinarima kad je pet puta rekao da nije govorio o velikoj Srbiji nakon čega su svi hrvatski mediji objavili snimku na kojoj upravo to izgovara.

Vučić očito misli da bi se on ponizio ako bi se nekome ispričao. No, ako bi to napravio on bi pokazao da je sazrio i priznao svoju pogrešku. Vučič je oštro prozvao Borisa Tadića koji se ispričao u Srebrenici i Vukovaru. Vučić je kazao kako je to kukavički čin i veleizdaja i da on to nikada neće učiniti. Vučić očito misli da će isprikom Hrvatima samog sebe poniziti”, kazao je Jarak.

Vučić u Vrginmostu: Svi Srbi tako misle, za vas je Oluja dan slavlja, za Srbe dan žalosti

Facebook Komentari