Petrov: Da Vučić nije huškao, vjerojatno ne bi došlo do Oluje pa se može reći i da je Hrvatskoj napravio uslugu

Predsjednik Mosta Božo Petrov u Saboru je komentirao posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

“Nisu politički marginalci nego osobe koje su iznijele mišljenje i osobe koje značajno utječu na stav HDZ-a. Ne razumijem predsjednicu kada kaže da su politički marginalci. Zanima me i kako će HDZ na to reagirati”, kazao je Petrov o izjavi predsjednice Grabar-Kitarović da su jučer prosvjedovali “politički marginalci”.

“Ono što se dogodilo jučer dogodilo je nešto što se ne bi trebalo događati u Hrvatskoj. Smatram da hrvatski politički dužnosnici trebaju iznijeti jasan stav i mišljenje zbog hrvatskih građana. Naš stav je trebao biti da je ono što je Vučić izgovarao 1995. sramotno i trebao se kao predsjednik Srbije ispričati zbog toga. A ne da se zabrani takvo pitanje”, kazao je Božo Petrov u Saboru.

“Trebalo se postaviti da je Hrvatska žrtva u tom agresorskom ratu koji je vodila Srbija. Vučić je to trebao naglasiti i ispričati se. To su odlike velikih vođa. Isprika nije sramota”, rekao je Božo Petrov te dodao da je to jedini način da dvije susjedne države mogu funkcionirati u budućnosti.

Na pitanje je li se Vučić zaista promijenio, Petrov je kazao da je Vučić trebao iskoristiti kako bi kazao da mu je stvarno žao zbog toga što je napravio. “Da on nije huškao, vjerojatno ne bi došlo do Oluje pa se može reći i da je Hrvatskoj napravio uslugu”, rekao je Petrov. Smatra da su Vlada i predsjednica trebali biti bolje koordinirani oko posjeta Vučića Hrvatskoj. “Ne može Vlada zastupati jedan, a predsjednica drugi stav kada su u pitanju ovakvi posjeti”, rekao je Petrov, prenosi N1.

Vučić u Vrginmostu: Svi Srbi tako misle, za vas je Oluja dan slavlja, za Srbe dan žalosti

Facebook Komentari