Ministarstvo istraživanja ruda i izgubljenog vremena: Zadar traži savjetnika za javnu rasvjetu

Zadarska gradska uprava 2. veljače objavila je natječaj za radno mjesto službenog naziva “savjetnik za javnu rasvjetu”, a koje je sistematizirano u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Kako je vidljivo iz podataka o plaći i opisu radnoga mjesta, savjetnik za javnu rasvjetu imat će u svojem svakodnevnom poslu šarolika zaduženja, a izgledno je da će si osnovnu plaću moći podebljati i naknadama za noćni rad, piše Jutarnji list.

Naime, u opisu zadaća radnog mjesta savjetnika za javnu rasvjetu, stoji i kako će budući djelatnik morati “tijekom mraka obilaziti građevine javne rasvjete”, a potom će biti zadužen i za davanje naloga koncesionarima, nadzor njihova rada, ovjeru njihovih radnih naloga, vođenje dnevne i mjesečne evidencije.

Osim toga, savjetnik za javnu rasvjetu morat će planirati i izrađivati program upravljanja, održavanja i građenja objekata javne rasvjete, ali i nadzirati i pratiti izvršenje programa, kao i obavljati sve druge poslove po nalogu pročelnika i zamjenika pročelnika ureda.

Prema podacima o plaći, za ovo radno mjesto predviđen je koeficijent od 2,286 koji se množi s osnovicom te uvećava za 0,50 posto za svaku godinu radnog staža. S obzirom na to da osnovica plaće za zaposlenike gradske uprave iznosi 3642,65 kuna bruto, ispada kako će budući savjetnik za javnu raspravu primati bruto plaću od 8327 kuna, što zapravo znači, jer je zadarski prirez 12 posto, da će neto plaća za to radno mjesto iznositi oko 5890 kuna.

Facebook Komentari