Kolinda Grabar-Kitarović na skupštini SNV-a: Nitko u Hrvatskoj ne smije biti građanin drugoga reda

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović se obratila skupštini SNV-a, podsjetivši na tri rata u prošlom stoljeću koja su ostavila “traume i frustracije”.

Vučiću je zahvalila što se odazvao njenom pozivu i dva dana proveo u Hrvatskoj.

“Unatoč svemu ostalome što smo čuli, vjerujem da smo raspravili pitanja od važnosti obje države i naroda. Sudbina nestalih bila je jedna od najvažnijih tema. Rješenje toga pitanja važno je za obitelji koje traže svoje bližnje, ali i za naše države i nacije. To je preduvjet uspjehu svakog drugog dijaloga”, rekla je Grabar-Kitarović.

Dodala je da će budući dani pokazati konkretnim i mjerljivim rezultatima, na dobrobit Hrvatske i Srbije, koliko su bili važni razgovori nje i Vučića.

“Važno je proširivati prostore suradnje. Ta je zadaća velikim dijelom u rukama naših manjina. Jako mi je drago čuti danas obećanja o unapređenju položaja hrvatske manjine u Srbiji. To je doista znak da postoji želja da se Hrvati i Srbi međusobno podupiru u praktičnom rješavanju problema”, rekla je hrvatska predsjednica.

Dodala je da je demografsko pitanje ključno za opstanak naših naroda.

“Nedopustivo je da u domovini Nikole Tesle još nema struje i vode u nekim domovima. Nitko u Hrvatskoj ne može i ne smije biti građanin drugoga reda”, rekla je Grabar-Kitarović, dodajući da nikad ne razmišlja koje je tko nacionalnosti kada razgovara s građanima o problemima.

Hrvatska predsjednica je na kraju uputila poruku “svim Srbima koji žive danas u Hrvatskoj”: “Hrvatska je vaša domovina! Hvala vam i živjeli”, zaključila je svoj govor Grabar-Kitarović, zaradivši veliki pljesak cijele dvorane, prenosi dnevnik.hr.

Pupovac otvorio skupštinu SNV-a govorom o tome što mu leži na srcu

Share This Article