Policija je zabranila prosvjed protiv Vučića na Trgu sv. Marka, pa su branitelji ostali na Trgu bana Jelačića

Ad

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije planirala je organizirati mirni prosvjed u 10 sati na Trgu svetog Marka protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb. No policija je zabranila okupljanje na tom trgu, pa je prosvjed organiziran na Trgu bana Josipa Jelačića.

U policijskom priopćenju stoji: Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.

S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14.

Ranije je najavljeno da se prosvjedu pod nazivom “Istinom u budućnost” udovicama pridružuje i udruga HVIDR-a.

Na Trgu se skupljaju sudionici skupa, članice Udruge i branitelji i izražavaju nezadovoljstvo zbog zabrane, a organizatori postavljaju binu i razglas.

Skup osiguravaju jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu

Facebook Komentari