Otvaranjem teme ratne odštete premijer kao da želi politički kontrirati Predsjednici

Nakon susreta s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović srbijanski predsjednik razgovara u Banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem gdje je organiziran i radni ručaik.

Susret premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Banskim dvorima prati reporter Nove TV Mislav Bago koji je prije susreta dao kratku analizu.

“Iako je u pitanju predsjednički posjet Hrvatskoj, premijer Plenković dao je do znanja još prošli tjedan da želi razgovarati o pitanju ratne odštete. Podsjetio je na sporazum iz 1996. kada su Hrvatska i Srbija normalizirale svoje odnose i kada je i to pitanje trebalo biti riješeno. Premijer je ustvrdio da taj sporazum nikada nije potpisan.

Otvaranjem teme ratne odštete premijer kao da želi politički kontrirati Predsjednici. Od same objave da predsjednik Vučić dolazi u Hrvatsku bile su brojne reakcije od vladinih dužnosnika, potpredsjednika Vlade ili ministara da bi se Vučić prvo trebao ispričati, a tek onda doći u Hrvatsku. Tu su i HDZ-ovi zastupnici koji vode i HVIDR-u koji su bili danas na prosvjedima protiv predsjednika Vučića.

I sam premijer Plenković je bio dosta nezadovoljan i načinom na koji je izvedena cijela objava dolaska srbijanskog predsjednika.

Premijer će 30 minuta razgovarati s predsjednikom Vučićem, a nakon toga slijedi radni ručak na kojem će biti najbliži suradnici premijera i predsjednika Srbije”, komentirao je Mislav Bago.

Facebook Komentari