Vučić: Za nas nema tabu tema, ja samo kažem – premijer Plenković će dobiti odgovor

Ad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ići u posjet Zagrebu jer ne misli da postoje sigurnosne prijetnje, a da će teme razgovora biti pitanje granica, nestalih osoba, odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, kao i unapređenje ekonomskih odnosa.

“Za nas nema tabu tema, ja samo kažem – premijer Plenković će dobiti odgovor”, rekao je Vučić pred miting Srpske napredne stranke u Batajnici upitan inzistira li hrvatski premijer i dalje na razgovoru o ratnoj odšteti.

On je rekao da će biti govora o svim nestalim, “kako Srbima, tako i Hrvatima”, ali da je važnije što se za Srbe i Hrvate konkretno može učiniti u budućnosti.

Vučić je rekao da će u Zagrebu razgovarati s hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve u Hrvatskoj, prije svega s kardinalom Bozanićem.

On je rekao da je ishod prošlog sastanka s Kolindom Grabar Kitarović to što će “ako ništa, neki Srbi dobiti struju”, a da su u Srbiji asfaltirane ulice u Tavankutu u kojem žive Hrvati.

Vučić je rekao i da je mislio da Srbija i Hrvatska imaju samo različito viđenje ratova devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije, ali ne i da je to slučaj s Drugim svjetskim ratom, piše Beta.

Facebook Komentari