VIDEO Čudesno izliječenje u Lourdesu: Crkva priznala 70. čudo, paralizirane noge ozdravile

Biskup Jacques Benoit-Gonnin, biskupa Beauvaisa, objavio je 70. čudo danas na blagdan Majke Božje Lourdske.

Francuska časna sestra, sestra Bernadette Moriau, čudom je izliječila paralizu nogu od koje je patila više od 40 godina. Ova objava Božje intervencije dolazi na 160. obljetnicu prvog ukazanja Djevice Marije mladoj Bernadette Soubirousu.

Kao što izvještava Le Figaro, sestra Bernadette Moriau sudjelovala je u biskupijskom hodočašću u srpnju 2008. u Lourdesu kao pacijentica.

“U veljači 2008. moj je liječnik pozvao na biskupsko hodočašće od 3. do 7. srpnja … […] Nikada nisam bila u Lourdesu kao pacijentica […], otišla sam u Lourdes s radošću svih hodočasnika , a zatim 2008. godine proslavili smo 150. obljetnicu ukazanja Djevice Marije […] U spilji sam osjetila tajanstvenu nazočnost Marije i male Bernadette … […] Ni u kojem slučaju nisam tražila ozdravljenje, ali jesam obraćenje srca i snagu da nastavim moj put bolesnih “, piše Le Figaro. Od 1987. više nije mogla hodati zbog višestrukih razdora lumbalnih i sakralnih korijena živaca.

Ponovno počinje hodati

Biskup Jacques Benoit-Gonnin prepričava: “Dana 11. srpnja, kasno poslijepodne, odlazi na bogoslužje da živi u zajedništvu s Lourdesom i hodočašće koje je upravo trebala učiniti. U svojoj sobi, ona osjeća poriv da skine uređaje: korzet, i neurostimulator nogu. Odmah počinje hodati bez pomoći, potpuno samostalno, o čemu svjedoče i druge sestre. Liječnica je vidjevši ozdravljenje i upoznala pacijenticu s Međunarodnim medicinskim uredom u Lourdesu, koji je tada pokrenuo postupak priznavanja, a potom je podvrgnuta brojnim pregledima. U studenom 2016. godine Ured zaključuje da izliječenje “ostaje neobjašnjivo u trenutnom stanju našeg znanstvenog znanja”. Tada dolazi biskup iz mjesta prebivališta kako bi odlučili o mogućem čudu.

Biskup je Le Figarou rekao da se očito dogodilo nešto neobično u vezi s Bogom i Gospom.

Danas nova vijest: ‘Čudesno ozdravljenje gluhe djevojčice u Lourdesu’

Lordes nastavlja biti jednim od najposjećenijih Svetišta na svijetu, i prozvano je Svetištem patnje, jer mnogi bolesni dolaze na ovo mjesto gdje se udiše Rajski zrak.

Mnogi odlaze u Lourdes s nadom da će pronaći ozdravljenje i utjehu, mnogi jednostavno da bi pronašli sami sebe i snagu za život, da se suoče sa svojim više-manje velikim svakodnevnim križevima. Ali najdirljivije je vidjeti odnos između bolesnih i volontera kao da je jedna recipročna razmjena pravog prijateljstva, dubokog i nesebičnog. I upravo tijekom jednog hodočašća koje su organizirali volonteri UNITALSI-a (l’Unione Nazionale Italiana Trasporto Ammalati a Lourdes e Santuari Internazionali = Nacionalna Talijanska Zajednica Prijevoza Bolesnih u Lourdes i Međunarodna Svetišta) dogodilo se nešto posebno, jedno ozdravljenje neobjašnjivo očima znanosti, ozdravljenje jedne gluhe djevojčice koja je pronašla svoj sluh…

Neku večer u Lourdes-u, nešto prije večere nakon što je djevojčica izmolila molitve ispred Gospe, jedan od svećenika pratioca koji se igrao s njom i ostalom djecom, rekao joj je da ode do mame po jelo.

Kako bi je spasili, dali su joj lijekove koji su joj uzrokovali neka krvarenja u mozgu što je ugrozilo slušne kanale. „Potrebno vrijeme za temeljito ispitivanje prakse u prosjeku je nekih 5 godina – objašnjava Gemma Malerba, odgovorna iz UNITALSI-a iz Genove i pokrajine Ligurie – na kraju dolazi izreka: prema trenutnom stanju medicinskih saznanja, liječnici potvrđuju, jedno ozdravljene se mora definirati kao „neobjašnjivo“.
Malena, na putovanju s mamom, bratom i bakom, pridružila se grupi UNITALSI-a iz pokrajine Lombardie i tijekom hodočašća bila je protagonistica jedne epizode koja je pobudila veliko zanimanje i koju će istražiti komisija koja se bavi procjenom slučajeva ozdravljenja.

Obitelj živi u gradiću Sestri Levante i pridružila se lombardskom hodočašću u posljednji tren. Kako bi razjasnio slučaj UNITALSI koji se nalazio zajedno s obitelji malene na hodočašću u Lourdes-u, Giuseppe Secondi, predsjednik podgrupe UNITALSI iz jugozapadnog Milana i direktor hodočasništva, ispričao je poseban slučaj koji se dogodio prošle srijede. Na poziv majke da vrati slušne aparate, djevojčica odgovara: „Čujem dobro, ne trebam ih više“. Neki već definiraju ovaj slučaj kao ozdravljenje.

Djevojčica je odmah odvedena u Bureau des Constatations Medicales (Ured za medicinska otkrića) iz Lourdes-a koji – kako je u praksi – zatražio svu prethodnu dokumentaciju i čak je predložio nove audiometrijske nalaze, prenosi medjugorje-info.com/lalucedimaria.it.

Share This Article