Jandroković objasnio da neće biti milosti prema Martini Dalić ako je nešto pogriješila oko Agrokora, a ni prema Ramljaku

U Šibenskom kazalištu održana je proslava 28. obljetnice osnivanja ogranka HDZ-a u Krešimirovu gradu, a glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je i moguće ishode konzultantske afere u posrnulom koncernu Ivice Todorića.
Jandroković je govoreći o situaciji u Agrokoru najavio skoro raščišćavanje konzultantske afere premda je uoči skupa kazao da Predsjedništvo stranke još nije raspravljalo o mogućoj odgovornosti i eventualnoj smjeni potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

“U tijeku je sada analiza – da vidimo što se točno dogodilo. I nadam se da ta analiza neće pokazati nešto negativno. Jer ako pokaže nešto negativno, onda će oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati! I Hrvatska demokratska zajednica neće dozvoliti da zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio, plati političku cijenu! To vam jamčim” – naglasio je Jandroković, javlja HRT.

Podsjetimo, nakon što se u javnosti digla velika bura oko naknada koje za svoj rad dobivaju savjetnici Agrokora Ante Ramljaka te samog izbora savjetnika premijer Andrej Plenković zatražio je prije par dana na uvid dokumente koje je u Vladu dostavio osobno Ramljak, a uz fotografiju njih dvojice stiglo je i priopćenje iz Banskih dvora na tu temu.
U njemu se navodi: “Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od izvanrednog povjerenika Agrokora, Ante Ramljaka, detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners. Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima”

Da je tvrtka Texo Management d.o.o. u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila ugovor s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, o savjetovanju krajem travnja 2017. godine i da za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od gotovo 243.000 kuna kuna, otkrili su mediji, a Jandroković je dok su premijer i potpredsjednica Vlade bili bez jasnih odgovora na pitanja novinara izjavio da mu taj podatak ”nije nimalo simpatičan”.
“Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekad radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je iznenađujuć i nije mi simpatičan”, poručio je Jandroković.

Facebook Komentari