PRIJENOS Petrov: Hrvati se nisu borili za ovakvu Hrvatsku, nisu se borili da nekakvi Škegre, Plenkovići, Čačići… govore da je rasprodaja Hrvatske ok

I današnja sjednica Sabora počela je uobičajenim zahtjevima za stankom, a onda nastavljena raspravom o izmjenama Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

“S obzirom da nećemo uspjeti raspraviti sve točke koje smo planirali za ovaj tjedan rad ćemo nastaviti u utorak kada ćemo raspraviti sve točke koje su ostale, u srijedu će biti glasovanje i isto tako i u petak. Danas nema glasovanja”, obavijestio je zastupnike predsjednik Sabora Gordan Jandroković. U Saboru je u tijeku rasprava o izmjenama Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Nakon uobičajene stanke Romana Jerkovic (SDP) rekla je da je svim ministrima problem bio financiranje zdravstva.

“Ovaj ministar samo sliježe ramenima i kaže da nema dovoljno novca za sve”, rekla je.

“On sam kaže sve što je bilo dobro mi ćemo unaprijeđivati. To nije točno. Jedno govori, drugo misli. Zašto nije nastavio s projektom 72 sata”, zapitala se.

“Kome će se ovih dana reći zbogom, na koliko jezika?”, zapitao se nakon stanke Božo Petrov koji je u ime Kluba zastupnika Mosta govorio o aktualnoj političkoj situaciji.

“Mladima govorite zbogom. Iako biste voljeli da šutim, neću šutjeti. Podsjećat ću javnost cijelo vrijeme što se dogodilo da znaju svi. Niste htjeli čuti za Agrokor, što je radio Ivica Todorić…”, rekao je Petrov.

“Je li vi stvarno mislite da su ljudi koji su išli na prve crte bojišnice borili za ‘hajde daj zdrpi’. Hrvati se nisu borili za ovakvu Hrvatsku, nisu se borili da nekakvi Škegre, Plenkovići, Čačići… govore da je rasprodaja Hrvatske ok. Zanima me kad je dosta, kad je dosta. Kad ćete početi govoriti znam umjesto ne znam, kad ćete stati iza svojih riječi. Kome ćete ovih dana reći zbogom, mladima, odgovornima za kaos u Agrokoru ili sebi?”, poručio je Petrov.

Facebook Komentari