Vulin: Vučića će u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima, pokušati doći do njega i ubiti ga, kao u Srebrenici

Ad

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašli iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom posjete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega.

“Naš predsjednik ide tamo gdje će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici”, rekao je Vulin.

On je ponovio da i dalje misli da Vučić ne treba ići u Hrvatsku.

“Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegovog dolaska, kao da njegov posjet može donijeti neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti Oluja”, rekao je Vulin.

On je ocijenio da se Srbima desila “Oluja” zato što su šutjeli o Jasenovcu, te naveo da se Hrvatska sa Srbijom ne može složiti čak ni o stradanju Srba, židova i Roma u Jasenovcu.

“Ustaški pozdrav ne treba biti na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svijetu s kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske”, rekao je Vulin.

On ističe da Vučić u Hrvatskoj želi razgovarati o isplati mirovina protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihovog radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi, javlja Srna.

Plenković odgovorio Vučiću na čuđenje oko ratne odštete: Bio sam mlad diplomat i sjećam se sporazuma potpisanog 23. 8. 1996. u Beogradu

Vučić poručio Plenkoviću: Bolje mu je da ne pokreće pitanje ratne odštete

Facebook Komentari