5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno SDP se odlučio na razgovore s Ljubičićem i predstavnicima TV Sljeme da...

SDP se odlučio na razgovore s Ljubičićem i predstavnicima TV Sljeme da izbjegne ovrhu, u kampanji je tada bio i Borislav Malešević, koji je u posljednjoj radio za Plenkovića

Kako bi izbjegli ovrhu i blokadu rada stranke, SDP se odlučio na pregovore s predstavnicima Televizije Sljeme i Slobodana Ljubičića, piše tportal.

Prema presudi Visokog trgovačkog suda, SDP je Ljubičiću zbog iz Bandićeve kampanje 2009. godine dužan platiti gotovo 10 milijuna kuna. Televizija Sljeme, nad kojom je u međuvremenu pokrenut stečaj, dobila je presudu prema kojoj joj SDP mora podmiriti 4,3 milijuna kuna glavnice, čemu se moraju pridodati i kamate te sudski troškovi, čime se ta cifra ukupno penje na gotovo 10 milijuna kuna.

Kako bi izbjegli ovrhu i blokadu rada stranke, SDP se odlučio na razgovore s Ljubičićem. Neslužbeno doznajemo da se ide prema rješenju i dogovoru o obroènoj otplati, a u SDP-u uvjeravaju da poslovanje stranke neće biti ugroženo.

Hoće li se dogovor i službeno postići, moglo bi se znati sutra. Ljubičićeva televizija ugovorom iz lipnja 2009. godine preuzela je podmirivanje dugova za kampanju, a istodobno je potpisan ugovor o cesiji između Designsystema, Televizije Sljeme i zagrebačke organizacije SDP-a, kojim se trošak kampanje prebacuje na SDP Zagreb.

Ugovor o cesiji potpisala je u ime SDP-a Jelena Pavičić Vukičević, tadašnja tajnica stranačke organizacije. U rujnu 2010. Televizija Sljeme tražila je od SDP-a da podmiri 4,3 milijuna kuna troška Bandićeve kampanje.

U tom iznosu tražen je povrat novca koji je potrošen upravo za zakup medijskog prostora, plaćanje televizijskih i drugih reklama u drugom krugu kampanje Milana Bandića. Njegovu kampanju osmišljavala je tvrtka Designsystem Borislava Maleševića, inače dugogodišnjeg suradnika SDP-a. Narudžbu i zakup spotova tvrtka je povjerila drugoj tvrtki – Advans, a na kraju je plaćanje preuzela Televizija Sljeme.

Nedugo nakon toga Bandić i društvo napuštaju SDP, a Zoran Milanović odbija platiti Bandićevu kampanju i stvar završava na sudu. U prvom stupnju SDP je dobio spor, ali ga je izgubio u žalbenom postupku na Visokom trgovačkom sudu, piše tportal.

Direktor te kampanje SDP-a bio je Gordan Maras, a Borislav Malešević inače autor je kampanje Andreja Plenkovića – Vjerodostojno.

Najnovije

Još iz rubrike