28.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Horor u Istri: Susjedov rotvajler rastrgao mi je psa, a nitko ništa...

Horor u Istri: Susjedov rotvajler rastrgao mi je psa, a nitko ništa ne poduzima. To je već treći put

– Psi pušteni s lanca koji tumaraju Muntićem, naseljem udaljenim nekih desetak kilometara od Pule, opasnost su i za ljude i djecu, a mog je mješanca Doxa starog šest godina prošle nedjelje susjedov pas napao i rastrgao, skoro ga je ubio – požalila se Glasu Istre Mirjana Benčić Amato iz Muntića, koja se, veli, s ovim problemom bori već niz godina. Za šivanje, mast i tablete protiv bolova već je izdvojila tisuću kuna, ne računajući jučerašnji posjet veterinara koji je Doxu ponovno morao očistiti i šivati zagnojene rane te mu dati pet injekcija.

– Moj je pas bio vezan, na povodcu, a susjedov je slobodno šetao. To je već treći put da mi se to dogodilo i sad je prevršilo svaku mjeru. Prije tri godine mog je koker španijela na povodcu napao vučjak koji je preskočio zid svog dvorišta i izletio na cestu. Drugi je put, prije dvije godine, susjedov pit bull izletio na cestu i rastrgao trbuh mom psu kojeg sam vodila na povodcu. Pasa ima svugdje u Muntiću, po cesti, pored trgovine, prema Nezakciju, to su vučjaci, pit bulovi, rotvajleri, bez nadzora vlasnika…Neki imaju ogrlice, drugi nemaju…Ako vlasnik i bude u blizini psa, udaljen je deset metara i kaže ‘neće ti ništa’. Mene nikad nisu napali, ali suprug je mogao nastradati, pogotovo u popodnevnim satima kad vlasnici puštaju pse da slobodno tumaraju. Neki dan je pit bull bio ispod mog prozora, bojim se izaći van, kupila sam sprej za samoobranu kaže Benčić Amato.

Podsjeća da se lani obratila nadležnima u Općini Ližnjan, tražeći da nešto poduzmu:

– Odgovorili su mi da problema ima svugdje. Po zakonu, pas mora biti na povodcu. Nisam prijavila susjede jer ne želim svađu, ali nije u redu da nitko ne reagira. Nekad su postojali šinteri koje ste mogli pozvati, a koga da ja zovem? – pita se Mirjana.

Najnovije

Još iz rubrike