Čak je i Zdravko Marić progovorio o plaćanju Ramljakovih savjetnika: Sigurno da neke od tih stvari nitko ne može okarakterizirati kao dobre

Ministar financija Zdravko Marić prokomentirao je danas procjenu Europske komisije koja u ovoj godini očekuje rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,8 posto.

“Razlika u tim procjenama je mininmalna od onoga što smo kao Vlada stavili u projekcije kod formiranja proračuna za 2018. i 2019. godinu”, rekao je Marić i dodao da su za dizanje stopa rasta “neminovne i nužne strukturalne reforme.

U tim prognozama se kao rizik ponavlja i situacija u Agrokoru, a ministar je samo ponovio da se u Agrokoru dolazi do posljednje faze restrukturiranja te da “odgovorni u Agrokoru moraju napraviti sve da se ne dogode negativni rizici povezani s Agrokorom” koje spominje Europska komisija.

Na pitanje o savjetničkim naknadama u Agrokoru ministar je ponovio jučeršnje riječi Andreja Plenkovića koji je rekao da nije imao nikakvih saznanja o iznosima naknada za savjetnike, ali da načelno može reći “da to kao takvo nije dobro”.

“Sigurno da neke od tih stvari nitko ne može okarakterizirati kao dobre”, kazao je Marić, prenosi N1.

Facebook Komentari