Bačić: Razmišlja se i raspravlja i o gospođi Orešković, a ona je i u prijedlogu HNS-a

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić komentirao je izbor članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ali i prijedlog SDP-a da da i Ramljak bude pod kontrolom Povjerenstva za sukob interesa

”Ako se vodimo takvom logikom koju navodi SDP i svi stečajni upravitelji u Hrvatskoj također bi mogli biti državni dužnosnici. Nisam vidio kako će to obrazložiti, ali kažem, ne radi se o osobi koja raspolaže javnim ovlastima ni novcem poreznih obveznika. U konkretnom slučaju se radi o novcima vjerovnika koji odlučuju o svim pitanjima koja se tiču sudbine Agrokora”, rekao je Bačić.

U kojem stadiju je imenovanje članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa?

Sutra ili prekosutra će Odbor za imenovanja raspravljati i utvrditi listu kandidata.

Gdje je zapelo?

Traju konzultacije klubova vladajuće većine o definiranju kandidata. Predviđeno je da se predloži dvostruko više kandidata nego što ih se izabire.

Zašto se ovo nije napravilo na vrijeme?

Radi se na tome.

HNS podržava Daliju Orešković, HDZ ne.

HNS je predložio dvoje kandidata, ne iščitavam iz toga da čvrsto stoje iza jednog kandidata.

Što mislite o radu Dalije Orešković?

Razmišlja se i raspravlja i o gospođi Orešković, a ona je i u prijedlogu HNS-a. Mi smo se kao klub u nekoliko navrata očitovali o radu cijelog povjerenstva.

Što mislite o prijedlogu srpskog predsjednika Vučića o 6-mjesečnom moratoriju na razgovore o prošlosti?

Teško je bilo što braniti i zabraniti, osobito teme koje su u društvu vrlo žive i provlače se kroz rasprave. Nožem odrezati o čemu će se raspravljati, malo mi je neshvatljivo, ali volio bih vidjeti obrazloženje na koji način će se to uopće provesti.

Share This Article