Završio sedmi izbor Večernjeg lista: Tvrtko Barun osoba 2017. godine

Ad

Isusovac Tvrtko Barun Večernjakova je osoba 2017. godine. Tu prestižnu titulu dobio je za svoj nesebičan humanitarni rad posvećen izbjeglicama koji, nakon sirijske krize, novi dom traže u Hrvatskoj.

“Biti otvoren drugima i drugačijima izazov je za sve ljude bez obzira na vjeru”, kaže taj mladi magistar duhovnosti, inače voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi. Njegov rad prepoznao je i Europski parlament te ga je lani proglasio Europskim građaninom, nagradom koju dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.

“Ove nagrade, i Večernjeg lista i Europske unije, za mene su ponajprije priznanja mojim kolegicama i kolegama te volonterima koji svakodnevno nesebično služe izbjeglicama. Oni su pozadina i realnost onoga što se javno vidi samo možda kroz moju osobu u medijima. Temelj i krajnji izvor tih priznanja njihova je kvaliteta: i kao ljudi i kao profesionalaca. Sretan sam što svoje poslanje vođenja Isusovačke službe za izbjeglice mogu dijeliti s njima i neizrecivo sam ponosan na izvanredne stvari koje zajedno činimo za te ljude”, rekao je o. Barun.

Osobom godine proglasio ga je žiri sastavljen od novinara i urednika Večernjeg lista i uglednih osoba iz javnog života, a plaketu mu je na prigodnoj svečanosti u našoj redakciji predao Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Ovo je sedmi izbor Večernjakove osobe godine, koji je pokrenut 2011. godine. Dosadašnji laureati su: Mladen Bajić 2011., general Ante Gotovina 2012., Dubravka Glavaš 2013., Mate Rimac 2014., Kolinda Grabar-Kitarović 2015. i Nenad Bakić 2016. godine.

Facebook Komentari