Vulin kao Milošević: Srbija ima legitimno pravo da štiti svoje sunarodnjake gdje god živjeli

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se rješavanje pitanja Kosova ne može dogoditi bez rješavanja nacionalnog pitanja Srba na Balkanu, budući da i tu postoje zamrznuti konflikti, jer je “građanski rat u SFRJ ostavio srpski narod u državama koje nije birao”.

“Europske integracije ne mogu biti uvjetovane odustajanjem od rješavanja nacionalnog pitanja Srba. Ne možemo poslije dva stoljeća prenijeti tu odluku u ruke bruxelleske ili bilo koje druge birokracije. O tome mogu odlučivati samo Srbi i nitko drugi”, rekao je Vulin na okruglom stolu o sigurnosnim i obrambenim aspektima kosovskog problema.

Istaknuo je država Srbija ima legitimno pravo da štiti svoje sunarodnjake gdje god živjeli.

Zato trebamo poslije dva stoljeća naći način da se odredimo prema svijetu i prema sebi samima, konstatirao je Vulin i dodao da je to njegov osobni stav, a ne mišljenje Vojske.

Vulin je, govoreći o problemu Kosova, naglasio da se stvara nova realnost, jer će nakon ubrzanog ulaska Makedonije u NATO svi Albanci na Balkanu, sa izuzetkom dvije općine na jugu Srbije živjeti u istom sigurnosnom i politički suštinski istom prostoru, prenosi FoNet.

Facebook Komentari