Plenković: Puna politička odgovornost za procese oko Lex Agrokora je na meni

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je danas u Strasbourgu da je puna politička odgovornost za procese oko Lex Agrokora je na njemu.

Analiziramo dokumente, rekao je Plenković na pitanje oko plaćanja savjetnika u Agrokoru.

Premijer je upitan o aferi o savjetnicima za Agrokor i naknadama koje primaju.

‘Što se tiče Agrokora, ja sam primio izvješće neposredno prije odlaska u Strasborug, kolege iz ureda će ga detaljno analizirati, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće.

Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro.

Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece, i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača.

U tom rpocesu mislim da smo jako dobro brodili, da smo uspjeli namiriti sve male dobavljače, što ne bi bilo moguće da nije bilo ovakvog specifičnog zakona. Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe.

U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, je je to moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća’, rekao je Plenković.

Kad možemo očekivati stajalište vezano za plaće i općenito rad Ramljaka?

Mislim da sam vam sad već odgovorio na to jasno. Ovo su vrlo ozbiljni, osjetljivi procesi u kojima svaka odluka ima svoje posljedice, a moj cilj je opći cilj hrvatskog gospodarstva i sve što donosimo donosit ćemo promišljeno, prenosi N1.

Uskoro opširnije…

Facebook Komentari