Čović o Izetbegoviću: Danas u BiH reći građanska država to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku, a to Vam znači u osnovi islamsku državu

Bošnjaci kao najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini imaju najveću odgovornost za budućnost te zemlje, poručio je tijekom predavanja o stanju u susjednoj zemlji Dragan Čović – hrvatski član Predsjedništva BiH.

Tim riječima Čović je odgovorio i na optužbe bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića koji ga je u programu HRT-a nazvao manipulatorom koji podmeće da Bošnjaci od BiH grade islamsku državu. Čović odgovara da podmetanja nema.

‘Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u BiH reći građanska država to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku , a to Vam znači u osnovi islamsku državu , a to što je to netko pretvorio u kalifat ili neku drugačiju konotaciju dao tom izričaju i na taj način mi razgovaramo i u Bruxellesu, a tako ću odgovarati i kad budem s gospodinom Erdoganom, znači nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa’, dodao je Čović, piše HRT.

Bakir Izetbegović: Čović je u Bruxellesu ponovio da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja želi islamsku republiku. To je manipulacija

Facebook Komentari