Tragedija u Općoj bolnici u Bjelovaru: Djevojčica je jučer u 17.48 sati dopremljena u bolnicu nakon višednevnog bolovanja kod kuće. Spašavali smo je dva sata, ali…

U bjelovarskoj Općoj bolnici u nedjelju je iznenada preminula 11-godišnja djevojčica, a uzrok njezine smrti jest, kako procjenjuju liječnici, meningnokokna sepsa, javlja Bjelovar.live.

– Nažalost, istina je. Djevojčica je jučer u 17.48 sati dopremljena u bolnicu nakon višednevnog bolovanja kod kuće. Spašavali smo je dva sata, ali… Nažalost, dogodio se smrtni ishod. Pokušali smo sve što smo mogli, čak smo pozvali dodatne snage u vidu specijalista i pripremili hitan prijevoz za Zagreb. Nažalost, nismo je uspjeli spasiti – kazao je Davor Malčić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar.

Djevojčica je 10-ak dana liječena kod kuće od gripe, da bi u nedjelju zbog pogoršanja stanja zaprimljena na Odjel pedijatrije. Terapije nisu pomogle, a stanje joj se naglo pogoršalo, uz pojavu simptoma koji su upućivali na razvoj teške infekcije. Liječnici su obavljali pripreme za transport u Zagreb, no u 19.40 djevojčica je izgubila svijest i stalo joj je srce. Reanimacija je trajala sat vremena, no bezuspješno.

Facebook Komentari