Krstičević pisao u Ukrajinu: Vraćamo vaše neispravne MiG-ove

Ministar obrane RH i podpredsjednik hrvatske Vlade, Damir Krstičević istaknuo je da je SAD ključan strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti i zahvalio na dosadašnjoj američkoj donaciji i potpori u razvoju sposobnosti koju Sjedinjene Američke Države pružaju Republici Hrvatskoj

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević ukrajinskom je ministru obrane poslao prijedlog da se četiri neispravna MIG-a Hrvatske vojske, koji su bili na remontu u Ukrajini, zamijene sa MIG-ovima koji imaju državno jamstvo i koji su ispravni, potvrđeno je za N1 iz MORH-a.

O borbenim avionima dvojica ministara razgovarala su u siječnju tijekom posjeta ukrajinskog ministra Hrvatskoj.
“Za vrijeme posjeta ukrajinskog ministra obrane Stepana Poltoraka Hrvatskoj u siječnju 2018. godine, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević upoznao je ukrajinskog kolegu s problematikom modernizacije MIG-ova 21, izrazio zabrinutost zbog loše odrađenog posla i zamolio za pomoć u rješavanju tog pitanja”, stoji u odgovoru MORH-a te se dodaje da je “ukrajinski ministar istaknuo je da je Sporazum koji je bio potpisan između ukrajinske tvrtke i Hrvatske nije potpuno izvršen, i to “na štetu hrvatske strane”.

Krstičević pisao ukrajinskom ministru

“Također, Poltorak je istaknuo kako Ukrajinsko Ministarstvo obrane nije bilo uključeno u taj ugovor remonta, da nije dobro što se poslovalo s tvrtkom, a ne s državom Ukrajinom, te najavio da će pozorno proučiti to pitanje po povratku u Ukrajinu i razgovarati s predstavnicima tvrtke i da će o situaciji s MiG-ovima izvijestiti na najvišoj razini.

Nastavno na to, a s obzirom da su četiri dokupljena MIG21 prizemljena iz sigurnosnih razloga zbog utvrđenih nepravilnosti, ministar obrane RH Krstičević je u dobroj vjeri rješavanja predmetne problematike i buduće suradnje uputio ukrajinskom ministru prijedlog da se četiri neispravna MIG-a zamijene sa MIG-ovima koji imaju državno jamstvo i koji su ispravni.

Prilikom susreta u Hrvatskoj, ministri su se složili da nadležne institucije dviju država trebaju riješiti predmetnu problematiku”, napisali su u odgovoru N1 iz MORH-a.

Facebook Komentari