Kako zanimljivo: Savjetnici Agrokora skuplji od šefova Alix Partnersa u SAD-u

Ad

Nakon što je otkriveno da konzultanske tvrtke angažirane u Agrokoru zarađuju ogroman novac, ne prestaju reakcije.

Podsjetimo, bivša tvrtka Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management d.o.o., objavili su mediji, sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.

Prema pisanju medija, tvrtka Altera angažmanom u Agrokoru mjesečno zarađuje 981 tisuću kuna.

Poduzetnik i bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić danas je na svom Facebook profilu usporedio plaće direktora Alix Partnersa, koji su angažirali Texo i Alteru. Izračunao je da je godišnji bruto iznos plaće direktora u Alixu u SAD-u manji od mjesečnog iznosa koji dobivaju hrvatski savjetnici.

“Direktor u AlixPartners u SAD-u godišnje zarađuje brutto iznos koji AlixPartners Ukrajina plaća mjesečno hrvatskim savjetnicima. Valjda su svi bili zauzeti ili ne razumiju specifičnu hrvatsku situaciju”, napisao je Fižulić

Da iznosi koje konzultanti zarađuju u Agrokoru nisu običajni potkrijepio je još jednim primjerom. U oglasu za radno mjesto u Alix Partnersu u SAD-u nudi se godišnja brutto plaća koja je približna mjesečnoj plaći hrvatskih savjetnika.

Podsjetimo, prošli tjedna Udruga malih dioničara Agrokora prije dva dana objavila je analizu koja pokazuje da su hrvatske tvrtke koje savjetuju na restrukturiranju Agrokora znatno bolje plaćene u odnosu na konkurenciju.

Borislav Škegro gostujući u TNT-u kazao je pak da je savjetnika u Agrokoru premalo i da su naknade “ponižavajuće”, piše N1.

Borislav Škegro: Saznao sam tko je pisao Lex Agrokor, evo tko je odgovoran za njega

Facebook Komentari