Grmoja: Plenković je najobičnija kukavica koja je predala kormilo države, ali i sudbinu Agrokora u ruke Martine Dalić

Glavni tajnik Mosta, Nikola Grmoja, poslao je oštru poruku premijeru Andreju Plenkoviću.

Grmoja je reagirao na to što je Plenković i dalje bez komentara na iznose koje Agrokor isplaćuje svojim savjetnicima. O svemu se očitovao na Facebooku.

“Plenković je najobičnija kukavica koja je predala kormilo države, ali i sudbinu Agrokora u ruke Martine Dalić. I sad kad su ona i Ramljak zabrljali i kad je svima jasno da je na djelu legalna pljačka, premijer bježi od medija i izbjegava komentirati ovu aferu. Sad barem znamo kod koga su pare, ali ne znamo di je premijer…Plenkoviću, zašto se skrivaš?”, napisao je Grmoja.

Podsjetimo, visoke iznose honorara Agrokorovih savjetnika komentirala je i sama ministrica Martina Dalić.

Ministrica gospodarstva istaknula je da detalje ugovora i dogovorene iznose nije znala. “Tu informaciju tijekom proteklih mjeseci nisam tražila, s obzirom da je ona bila dio odnosa s AlixPartnersa i njihovih podizvođača. Postavlja se pitanje je li taj iznos za naše prilike prevelik”, rekla je Dalić gostujući u Dnevniku Nove TV.

“Ponavljam, naknade plaća Alix i partneri. Ono što ja mogu reći jest da svi vidimo da su, u odnosu na druge plaće u Hrvatskoj, ti iznosi veliki. S druge strane, radi se o specifičnim i kompleksnim poslovima koji zahtijevaju određena znanja koja, po riječima predstavnika Alix i partnera, ti ljudi imaju. Kao što je i sam istaknuo, te su naknade značajno niže od onih za koje te poslove primaju stranci”, kazala je.

Martina Dalić o vrtoglavim ciframa koje Agrokor isplaćuje bivšoj Ramljakovoj tvrtki: Detalje ugovora i iznose nisam znala. Nisam tražila tu informaciju; Hoće li dati ostavku ako nagodba propadne?

Facebook Komentari