Zbog obilnog snijega koji pada u Gorskom Kotaru promet autocestom otežan je

Zbog obilnog snijega koji pada u Gorskom Kotaru promet autocestom otežan je. Snijeg pada i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

HAC poziva na oprez

Obzirom na vremenske prilike te najavu snijega i niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te apeliramo na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, priopćili su danas iz HAC-a.

“Ekipe zimske službe Hrvatskih autocesta d.o.o. spremne su za zimske uvjete na autocestama, a korisnike molimo da ne kreću na put bez zimske opreme. Obilniji snijeg već pada u gorskim dionicama, te su već na snazi zimski uvjeti. Preporuka vozačima u zimskim uvjetima je ne pretjecati ralice na autocestama, a ukoliko dođe do usporavanja prometa na autocesti, to je iz razloga jer je ralica u fazi uklanjanja snijega s kolnika te zbog brzine ralice dolazi do usporavanja. Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti i svakako prije kretanja na put, molimo korisnike da provjere stanje na cestama”.

HAK upozorava vozače da budu oprezni.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo (10,30h), staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3), te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru. Isključivanje kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama je na čvoru Kikovica za smjer Zagreb, i odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka.

Kako javlja IstraMet, na autocesti A6 prema Zagrebu zbog snijega se vozi otežano, jednim trakom.

Nakon gotovo proljetnih temperatura, zima će ipak pokazati svoje pravo lice

Facebook Komentari