Prve su kazne ovoga tjedna primili i slovenski ribari zbog ilegalnog prelaska granice

Prema pisanju slovenskih medija, hrvatska je policija poslala kazne slovenskim ribarima.

Radi se o 11 kazni i to u rasponu od 340 do 2150 eura, a portal 24ur piše da je jedan ribar dobio dvije kazne.

Nakon što je Slovenija prošli tjedan poslala kazne hrvatskim ribarima, prve su kazne ovoga tjedna primili i slovenski ribari zbog ilegalnog prelaska granice.

U priopćenju hrvatske policije stoji da su 29. siječnja poslali prvih 11 novčanih kazni u Sloveniju. Za pravne osobe kazna je 16.000 kuna, a za fizičku osobu 2.500 kuna. Za fizičke osobe propisano je šest kazni, dok je pet kazni propisano pravnim osobama.

Podsjetimo, Slovenija je 27. siječnja poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njenom moru, a najavili su i dodatno slanje novih kazni. Jedan je savudrijski ribar sa suprugom dobio čak 14 kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga sedam. Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura tako da Slovenija od njih traži da uplate ukupno 7.000 eura. Ribar je rekao da ne namjerava platiti dobivene kazne, već će ih on i njegova supruga proslijediti nadležnom Ministarstvu poljoprivrede, kako im je i pojašnjeno da trebaju postupati u slučaju da dobiju kazne od Slovenije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u srijedu da će ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković tijekom četvrtka razgovarati s ribarima te podsjetio da je Vlada rekla da niti će ribari, niti država platiti kazne jer nema nikakvog osnova da se kažnjava nekoga zbog toga što radi ili djeluje na teritoriju Republike Hrvatske, prenosi N1.

Share This Article