Po tjeralici Ministarstva pravosuđa u Španjolskoj uhićen Udbin killer Sindičić, ali da se eventualno pomogne osuđenim Udbašima u Njemačkoj

Putem kanala međunarodne policijske suradnje, Ministarstvo unutarnjih poslova RH zaprimilo je 26. siječnja 2018. godine obavijest španjolske policije o uhićenju muške osobe V.S. (1943.) u Burgosu (Španjolska), kojeg Republika Hrvatska potražuje zbog vođenja kaznenog postupka pred nadležnim tijelom u Republici Hrvatskoj.

O svemu su obaviještena pravosudna tijela Republike Hrvatske, stoji na stranici MUP-a.

Međutim, šturo priopćenje ne odaje pravu monstruoznost hrvatskog pravosudnog sustava.

Naime, riječ je o Vinku Sindičiću, starom Udbinom killeru, kojeg hrvatsko pravosuđe traži – zbog navodnog lažnog svjedočenja u Njemačkoj na suđenju Krunoslavu Pratesu, a koje je dovelo do sudskog procesa i osude poznatih Udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Dakle, Sindičića se ne traži eventualno zbog drugih Udbinih ubojstava, nego da se pokuša spasiti osuđene Udbaše u Njemačkoj.

Treba podsjetiti i da je Hrvatska za Milanovićeve vlade donijela Lex Perković i tako pokušala spriječiti izručenje Udbaša Njemačkoj.

Zbog sudjelovanja u ubojstvu Stjepana Đurekovića udbaši Josip Perković i Zdravko Mustač doživotno u zatvor

Facebook Komentari