Jandroković progovorio protiv lieblinga Martine Dalić: Nije simpatično i trebat će dati dodatna obrazloženja

Izvor: N1

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je informaciju da je Alixpartners, koji je zadužen za restrukturiranje Agrokora, angažirao bivšu tvrtku izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka Texo Management. Ja neću reći da je to nešto loše, ali nije simpatično i zdrav razum kaže da to nije bilo najmudrije i da će trebati objasniti zašto je to tako, trebat će dati dodatna obrazloženja, poručio je Jandroković.

“Ovdje se ne može raditi o odgovornosti Vlade nego se radi o tome da je Alix Partners, dakle tvrtka koju je angažirala uprava Agrokora kako bi pomogla u konsolidaciji, angažirala za podizvođače i neke domaće tvrtke. Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekoć radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je bio iznenađujuć i nije mi simpatičan”, poručio je Jandroković novinarima u Saboru.

“Ja najviše podržavam poziciju dobavljača koji su kazali kako im je jako bitno da se proces privede kraju, da se pri tome vodi računa o opstanku koncerna Agrokor i budućnosti hrvatske i prehrambene industrije. To je u ovom trenutku pioritet. Bit će vremena da se raščisti kakva je bila čija uloga u ovom procesu, ali ponavljam važno je spasiti Agrokor, omogućiti da prehrambena industrija nastavi dobro funkcionirati. Ova pitanja treba raščistiti, ali ne da se ugrozi poslovanje Agrokora i nagodba”, kazao je Jandroković.

O Agrokoru je, dodaje, razgovarao s premijerom, a na pitanje da li je premijer ranije znao da je angažirana Ramljakova bivša tvrtka, Jandroković je kazao: “Vlada nije bila dužna, niti je mogla znati da se takve stvari događaju. Ja neću reći da je to nešto loše, ali nije simpatično i trebat će dati dodatna obrazloženja”.

Upitan je li to po njegovom mišljenju sukob interesa, predsjednik Sabora je rekao: “To ne procjenjujem ja, nego ako su u pitanju dužnosici Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Ramljak nije dužnosnik pa Povjerenstvo ne može procjenjivati njegov sukob interesa. Zdravi razum kaže da to nije bilo najmudrije i trebat će objasniti zašto je to tako”, kaže N1.

Agrokor tjedno isplaćuje oko 250 tisuća kuna bivšoj tvrtki Ante Ramljaka

Facebook Komentari