Grmoja: Linić danas pametuje, a bio je Todorićev prvi pomagač

“Slavko Linić danas pametuje, a bio je Todorićev prvoborac i prvi pomagač. Čim je zasjeo u fotelju ministra financija 2012. u HANF-u je instalirao svoje poslušnike i dodijelio im prvi i najvažniji zadatak, a to je obnavljanje postupka u slučaju preuzimanja Belja. Kako je Linić naložio tako je Hanfa i zaključila da tobože nije bila obveza Agrokora da preuzme Belje i malim dioničarima isplati 100 milijuna eura. Jer, razlog je pronađen u svjedočenju još jednog Todorićeva “heroja” Andrije Hebranga koji je u HANF-i posvjedočio da je Republika Hrvatska djelovala zajedno s Agrokorom pa tako nema niti obveze preuzimanja. Treći Todorićev heroj Petar Pierre Matek kao šef HANF-e povjerovao je Hebrangu iako za to što je svjedočio ne postoji niti jedan dokument, a znao je da HANF-a mora raditi dokumentarno”, napisao je Grmoja na internet stranicama Mosta.

“Tako su Linić, Hebrang i Matek oslobodili Todorića sto milijuna eura s kojima je jurišao na preuzimanja u regiji, a na što se danas naknadno pametni Linić skanjiva i zaboravlja svoju ključnu ulogu Todorićeva pomagača. Štoviše, Slavko Linić je istodobno zajedno s Matekom izmijenio Zakon o preuzimanju dioničkih društava po kojem je za svako dodatno 10%-tno preuzimanje dionica veće od 25% bila obveza objavljivanja ponude dionica svim dioničarima.

Tako je Slavko Linić “socijaldemokrat” ukinuvši “pragove za preuzimanje dionica” u Zakonu o preuzimanju, oslobodio prostor za sve Todoriće koji više ne moraju objavljivati ponude kad jednom pređu prag od 25% dionica”, zaključio je Grmoja.

Podsjetimo, bivši SDP-ov ministar financija je nedavnom intervjuu Globusu rekao da Ivicva Todorić nije imao podršku politike te da je neplaćanje dobavljača bila općepoznata stvar za koju su dobavljači sami krivi.

Share This Article