Grmoja: Linić danas pametuje, a bio je Todorićev prvi pomagač

“Slavko Linić danas pametuje, a bio je Todorićev prvoborac i prvi pomagač. Čim je zasjeo u fotelju ministra financija 2012. u HANF-u je instalirao svoje poslušnike i dodijelio im prvi i najvažniji zadatak, a to je obnavljanje postupka u slučaju preuzimanja Belja. Kako je Linić naložio tako je Hanfa i zaključila da tobože nije bila obveza Agrokora da preuzme Belje i malim dioničarima isplati 100 milijuna eura. Jer, razlog je pronađen u svjedočenju još jednog Todorićeva “heroja” Andrije Hebranga koji je u HANF-i posvjedočio da je Republika Hrvatska djelovala zajedno s Agrokorom pa tako nema niti obveze preuzimanja. Treći Todorićev heroj Petar Pierre Matek kao šef HANF-e povjerovao je Hebrangu iako za to što je svjedočio ne postoji niti jedan dokument, a znao je da HANF-a mora raditi dokumentarno”, napisao je Grmoja na internet stranicama Mosta.

“Tako su Linić, Hebrang i Matek oslobodili Todorića sto milijuna eura s kojima je jurišao na preuzimanja u regiji, a na što se danas naknadno pametni Linić skanjiva i zaboravlja svoju ključnu ulogu Todorićeva pomagača. Štoviše, Slavko Linić je istodobno zajedno s Matekom izmijenio Zakon o preuzimanju dioničkih društava po kojem je za svako dodatno 10%-tno preuzimanje dionica veće od 25% bila obveza objavljivanja ponude dionica svim dioničarima.

Tako je Slavko Linić “socijaldemokrat” ukinuvši “pragove za preuzimanje dionica” u Zakonu o preuzimanju, oslobodio prostor za sve Todoriće koji više ne moraju objavljivati ponude kad jednom pređu prag od 25% dionica”, zaključio je Grmoja.

Podsjetimo, bivši SDP-ov ministar financija je nedavnom intervjuu Globusu rekao da Ivicva Todorić nije imao podršku politike te da je neplaćanje dobavljača bila općepoznata stvar za koju su dobavljači sami krivi.

Facebook Komentari