Divljački napad na zagrebačkog taksista, nož pod vrat, prerezali mu tetive

Foto: Ilustracija

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom napadača na 50-godišnjeg zagrebačkog taksista B. Č., koji su ga u srijedu oko 7 sati teško ozlijedili u zagrebačkom Folnegovićevu naselju.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, taksistu su prerezali nožem tetive na jednoj ruci i on je s teškim ozljedama prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje mu je pružena pomoć.

Poziv kamenjem

Dvojica mladića došla su oko 7 sati pred Radio taxi Zagreb u “mamutici” u Ulici Božidara Magovca 55 u Travnom i počeli bacati kamenčiće u prozore. Jedan od djelatnika otvorio je prozor i pitao ih zašto bacaju kamenčiće i što trebaju, na što su oni odgovorili da trebaju taksi. Putem radioveze pozvali su najbližeg slobodnog taksista i sa stajališta u Travnom došao je B. Č. svojim Ford Mondeom koji taksira već 20-ak godina i član je udruženja taksista.

Snimile ih kamere

Negdje tijekom vožnje, nakon što su skrenuli u jednu ulicu u Folnegovićevu naselju, taksistu su prislonili nož pod vrat i od njega zatražili novac. Taksist im je pružio otpor, ali su ga napadači porezali nožem i presjekli mu tetive na ruci, nakon čega su pobjegli iz vozila.

Taksist je o napadu uspio obavijestiti dispečerski centar i brzo su došli i Hitna pomoć i policija koja je krenula u potragu za napadačima. Kako smo neslužbeno doznali, napadače su snimile nadzorne kamere koje pokrivaju prostor ispred sjedišta i policija je već izuzela te snimke i krenula u potragu.

Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja auto taksi prijevoznika Grada Zagreba, u ime udruženja i kolega osudio je ovaj napad na i izrazio nadu da će policija brzo otkriti napadače. Podsjetio je kako su taksisti u posljednje vrijeme sve češće izloženi i fizičkom nasilju.

Snimka dvojice mladića koji su napali B. Č. je kvalitetna, ali policija sada sa snimkom i još nekim pojedinostima o napadu ne izlazi u javnost u interesu istrage.

Pretpostavlja se da je motiv napada na taksista bio želja mladića da se domognu novca, piše Jutarnji.

Facebook Komentari