Aleksić primio aktivistice Ovršnog ustanka: Objasnio sam da ništa nije moguće sve dok vlast ne osjeti “strah” od naroda

Zastupnik Snage Goran Aleksić primio je danas aktivistice Mihaelu Rovare i Mirjanu Spajić oko deblokade blokiranih i ovrha, o čemu je izvijestio na fb-u.

OVRHE I BLOKADE

Primio sam zajedno s kolegom Lovrinovićem i Ivanom Kolovrat dvije aktivistice Slobodne Hrvatske, Mihaelu Rovare i Mirjanu Spajić, u vezi s njihovim zahtjevima za deblokadu i olakšanje položaja ovršenih i blokiranih građanki i građana. Ukratko sam im objasnio da podržavam njihovu inicijativu te da sam dosad već predlagao, i predlagat ću i dalje vrlo konkretne mjere koje itekako mogu olakšati položaj ljudi u velikim dugovima, a to su prije svega sljedeće mjere:

1. Ukidanje odvjetničkih troškova na račun ovršenika!

2. Zatezne kamate ograničiti na visinu glavnice!

3. Cesije moraju biti transparentne i cesionar mora biti pod nadzorom HNB-a kada su otkazani krediti u pitanju!

4. Propisati apsolutni zastarni rok ovršnog postupka!

5. Pronaći regulativu za obavezno uručenje ovršne isprave u ruke, bilo direktno, bilo indirektno elektronički te propisati istodobno sankcije za svjesno izbjegavanje primitka isprave – jer i vjerovnik ima prava!

6. Zakonom odrediti koliki mogu biti maksimalni troškovi ovrhe!

7. Hitno organizirati radnu skupinu vjerovnika, dužnika i predstavnika vlasti radi iznalaženja mogućnosti za brzu deblokadu dužnika – napominjem da je to vlast obećala još polovicom prošle godine, ali nisu poduzeli apsolutno ništa!

Objasnio sam aktivisticama da ništa nije moguće sve dok vlast ne osjeti “strah” od naroda, da se sami blokirani građani moraju kvalitetno organizirati i legalnim pritiskom ostvariti svoje zahtjeve.

Facebook Komentari