PRIJENOS Petrov napao Vladu i Plenkovića: Tko piše hrvatsko-ugarsku nagodbu? Ako su Mađaroni zavladali Hrvatskom, za koga radi Vlada

Hrvatski sabor zasjedanje u srijedu započinje s raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim se, među ostalim, vraćaju ovlasti raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu jedinicama lokalne samouprave.

Most, HDZ i GLAS su zatražili stanku zbog aktualne političke situacije, prenosi dnevnik.hr.

Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a pozvala je premijera Plenkovića da se na dnevni red Sabora stavi Istanbulska konvencija.

Božo Petrov (Most) napao je Vladu zbog Ine i pregovora s Mađarima.

“Volio bih odgovor na jedno pitanje tko danas piše hrvatsko-ugarsku nagodbu? Nije slučajnost da je premijer u Saboru rekao da se s Mađarima pregovara oko Ine. Onda su se dogodile dvije ključne situacije gdje su bitne dvije tvrtke: Ina Rafinerija Sisak i Petrokemija. Činilo se da su to dvije odvojene priče, no kad gledate čini se da se neisporukom plina Petrokemiji ucjenjuje u vezi Refinerije Sisak? Rafinerija Sisak se gasi, gasi se 60 radnih mjesta, a svi saborski zastupnici vidjeli su da Refinerija može poslovati uredno. a zamislite kako bi tek funkcionirala da se u nju ulagalo. Ako je takav dogovor Vlade i Mađara, onda bi bilo u redu da premijer to kaže a ne da jedan tjednik bude glasnogovornik Vlade.

Tko zastupa Hrvatsku u tim pregovorima? Martina Dalić koja se javno odmaknula od Ine zbog supruga koji radi u toj tvrtki? Ako su Mađaroni zavladali Hrvatskom, onda je to dugoročna politika MOL-a koja njima odgovara. Rafinerija Sisak trebala bi biti hrvatski interes. Onda se postavlja pitanje za koga radi ova Vlada”, kazao je Petrov.

Petrovu je odgovorio Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a, koji je ustvrdio da Hrvatskom upravlja Vlada RH, a pitanja Mostovca nazvao je “podmetanjima”.

“I dok upravlja posve je jasno i normalno i jedno moguće da razgovara sa svim gospodarskim subjektima koji su od strateškog interesa za Hrvatsku. Da bilo tko drugi razgovara, meni bi bilo čudno. Ta ista vlada provodi postupak odabira konzultatnta kako i na koji način otkupiti udio Ine od MOL-a. Tim više je logično da razgovaraju i o Rafineriji Sisak. Vlada je na stajalištu da se sačuva rafinerijski biznis u Sisku. U isto vrijeme istaknuli ste problem Petrokemije. Ina je s PPD-om glavni dobavljač Petrokemije. I tko je pozvaniji nego dvoje Vladinih dužnosnika razgovarati o sudbini Petrokemije?”, rekao je Bačić.

Sabor nastavlja o poljoprivredi:

Facebook Komentari