Mamić će skinuti kapu “srčanom” srbijanskom predsjedniku Vučiću, evo kada i zašto

Nogometaši Dinama nalaze se na pripremama u Turskoj, a tamo se našla i Crvena zvezda pa je Zdravko Mamić otišao pogledati njihovu utakmicu. Ostao je impresioniran Zvezdom čiji bi igrači, kako kaže, imali mjesta u Dinamu.

– Kako da ne, naravno da u Zvezdi ima igrača za Dinamo. Ali, neću sada o imenima. Kada sam vidio kako Zvezda fizički dominira, rekoh u sebi “Bože, Dinamo je kao dječji vrtić naspram Zvezde”. To su po meni dvije različite filozofije. Mi imamo golemi broj igrača iz naše omladinske škole, a Zvezda formiranu i natjecateljsku ekipu. Ne znam koji bi rezultat bio kad bismo igrali jer Dinamo ima kvalitetu, a Zvezdi kapa do poda – rekao je Mamić za Blic.

Mamićeva tajna uspjeha?

– Bazirao sam se isključivao na našu školu. Imamo odlične igrače iz mlađe kategorije, biramo na pravi način igrače iz cijele Hrvatske, a onda ih razvijamo i dovoljno rano stavljamo u prvu momčad. Pokušavamo balansirati, a da rezultat ipak do neke granice ne trpi.

Tko mu je draži, Zvezda ili Partizan?

– Ne bih se tu opredjeljivao. Imam prijatelje i u jednom i u drugom klubu. Susrećemo se, uvijek smo zajedno i lijepo se družimo.

Kaže da je korigirao stav o regionalnoj ligi.

– Među prvima sam bio za regionalnu ligu jer sam vidio da smo svi izmrcvareni, što ratom, a što ekonomskim neprilikama. No, danas je regionalna liga naša europska liga i moramo to prihvatiti. Partizan i Zvezda igraju proljeće u Europi, de facto tri četvrtine sezone bit će na europskim iskušenjima. Pa kad bismo tome još dodali jugoligu, teško da bi tu bilo mjesta.

Mamić je kritizirao političare obiju zemalja.

– Političke elite u Srbiji i Hrvatskoj ništa nisu napravile za razvoj sporta, posebno kada je infrastruktura u pitanju. Hrvatsku i Srbiju po političarima nitko ne bi prepoznao, a zahvaljujući sportašima, svi su čuli za nas. Mi u Hrvatskoj nemamo ni nacionalni stadion. Pa to je nečuveno, sramota.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju nacionalnog stadiona.

– Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu. Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu – zaključio je Mamić, prenosi Večernji iz Blica.

Facebook Komentari