18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Drama kod Vodica: Sudar putničkog s teretnim brodom koji je potonuo, jedan...

Drama kod Vodica: Sudar putničkog s teretnim brodom koji je potonuo, jedan član posade izvučen iz mora drugi plivao do obale

Jadrolinijin putnički brod Tijat i motorni teretni brod Plavi Jadran sudarili su se u akvatoriju Vodica kod otoka Prvića u srijedu u 18:20 sati nakon čega je za samo nekoliko minuta teretnjak potonuo na morsko dno, a srećom nema ozlijeđenih.

Oba člana posade potonulog broda su spašena, jednog su iz mora izvukli članovi posade Tijata, a drugi je uspio doplivati do obale te su ga prihvatili i zbrinuli mještani Šepurina dok na brodu Tijat nema ozljeđenih ni među posadom, ni među desetak putnika koji su iz Šepurina putovali za Šibenik, doznaje Jutarnji list od očevidaca ove nesreće, mještana Šepurina.

Do sudara je došlo u blizini rta sv. Frane stotinjak metara od obale.

Vapor Tijat isplovio je iz luke Šepurine prema Prvić Luci i kad je dosegnuo punu brzinu naletio je na brod Plavi Jadran, koji je zadobio velika oštećenja i uslijed prodora mora potonuo. Tijat je pretrpio manja oštećenja te će prenoćiti na vezu u Prvić Šepurini.

“Mogu samo potvrditi da je došlo do sudara brodova kod Prvića i da nema ozlijeđenih. Istragu je preuzela Lučka kapetanija koja će utvrditi uzroke sudara”, kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Prema pričanju mještana Šepurina, navodno je Plavi Jadran bio slabo osvijetljen pa ga kormilar Tijata nije na vrijeme mogao spaziti.

Inače, vapor Tijat najpopularniji je ovdašnji brod iz Jadrolinije linije i već 60 godina plovi na ruti Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Prvić Šepurina – Vodice i obrnuto. Brod Plavi Jadran dug je 35 metara, u vlasništvu je Tonka Jureška s otoka Pašmana, a specijalizirao se za prijevoz građevinskog materijala i rasutog tereta po otocima, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike