Na posljednjem ispraćaju potpredsjednika četiri hrvatske Vlade Milana Ramljaka mnogi iz društvenog i političkog života

Na posljednji ispraćaj profesora, potpredsjednika četiriju vlada te bivšeg ministra pravosuđa Milana Ramljaka danas na zagrebačkom Mirogoju došli su mnogi iz društvenog i političkog života.

Milan Ramljak preminuo je u 80. godini, rođen je 1938. u Čitluku kod Posušja, predavao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj.

U prvoj Vladi RH (premijera Stjepana Mesića) bio je potpredsjednikom Vlade od 31. svibnja – 24. kolovoza 1990. godine. U drugoj Vladi RH (premijera Josipa Manolića) bio je potpredsjednikom Vlade od 24. kolovoza 1990. do 17. srpnja 1991. godine. U trećoj Vladi RH bio je potpredsjednikom Vlade. U šestoj Vladi RH (premijera Zlatka Mateše) bio je potpredsjednikom Vlade od 14. svibnja 1998. do 13. travnja 1999. godine. Ministrom pravosuđa bio je od od 14. svibnja 1998. do 13. travnja 1999. Na tom je položaju naslijedio Miroslava Šeparovića. Nakon Ramljaka, na mjesto ministra pravosuđa došao je Zvonimir Šeparović.

Pripremio je i odluku o raskidu državnopravnih sveza Hrvatske sa SFRJ, koju je na povijesnoj sjednici u zgradi Naftaplina pročitao Vladimir Šeks.

Na sprovodu su bili premijer Andrej Plenković, bivši premijer Franjo Gregurić, Vladimir Šeks, Bosiljko Mišetić, Đuro Sessa, Željko Olujić, Miro Tuđman, Ivić Pašalić, Zdravko Tomac, Milan Kovač, profesori s Pravnog fakulteta, te brojni prijatelji i građani.

Gregurić je pozvao sve članove bivših vlada u kojima je Ramljak sudjelovao da dođu na komemoraciju koja će biti održana 7. veljače u auli Sveučilišta.

TAGGED:
Share This Article