Čilić u Zagrebu: Želim biti broj jedan, a od Pavića očekujem puno

Finalist Australian Opena Marin Čilić sletio je u zagrebačku zračnu luku. Za trećeg tenisača svijeta nema predaha, odmah nastavlja prema Osijeku, gdje Hrvatsku očekuje Davis Cup dvoboj protiv Kanade.

Jako je lijepo, mislim da je veliki uspjeh ovo što sam napravio u posljednjih par mjeseci, ali i definitivno s napretkom u zadnjih godinu i pol. Veliki cilj je osvajanje Grand Slama, a ultimativni cilj je dolazak na prvo mjesto ATP ljestvice, što bi bio zbilja fenomenalan uspjeh, rekao je Čilić.

Uvijek mi je bila čast igrati za reprezentaciju. Imamo stvarno odličnu i ozbiljnu ekipu, mladu, perspektivnu i motiviranu, ovo je još jedna godina u kojoj možemo napraviti puno. Sigurno će ovaj početak sezone ostaviti traga na mom tijelu, ali nastojat ću se rekuperati u sljedećih par dana i odlučit ćemo i vidjeti u kakvoj ću biti fizičkoj situaciji, tako da mogu doprinijeti koliko god mogu. Jako je bitno dobiti ovaj meč, kasnije bi nam ždrijeb mogao biti dosta lakši, kaže o igranju za nacionalnu vrstu u Davis Cupu.

O tome kad planira do prvog mjesta ATP ljestvice Čilić kaže: Kroz ovu sezonu, možda i sljedeću, ne stavljam si pritisak vezan za vrijeme. Sa svojim timom radim predano, svaki dan analiziramo i tražimo gdje i koliko mogu napredovati. Zadnjih par mjeseci napravili smo ogroman iskorak u mojoj igri i to me najviše veseli od svega. Federeru nije prioritet biti broj jedan, možda mu se dogodi u sljedećih par mjeseci, ali neće toliko ganjati turnire, nema natrpan raspored, sigurno da i tu imam priliku. No moram se koncentrirati na sebe i daljnji napredak.

Traži li trenera uz Ivana Cinkuša? Još uvijek ne. Naravno da razmišljam o tome, o mogućnosti da li mi netko može doprinijeti za moj tenis, no zasad sam zbilja prezadovoljan s Ivanom.

Šanse Hrvatske protiv Kanade vidi ovako: Mislim da smo kompletnija ekipa, iako su oni dosta dobra ekipa. Imaju mladog Šapovalova, koji u zadnjih godinu i pol dana igra odličan tenis. Sa Pospisilom sam igrao u Australiji na početku turnira, bit će teško i moramo se maksimalno pripremiti.

Kako je vidio Pavićev nastup i osvajanje čak dva naslova u parovima?

Mate je u zadnjih par godina pokazao koliki je talent i kakav stvara rezultat na teškoj sceni parova, prošle godine s finalom Wimbledona i ove osvajanjem Australije pokazao se jednim od najperspektivnijih igrača u parovima. Svi znamo da je duga karijera u parovima i od njega možemo očekivati ogromne rezultate u budućnosti. Apsolutno bih volio da je Mate u ekipi, sigurno bi bio jedan od ključnih igrača i mogao bi dati velik doprinos reprezentaciji, piše HRT.

Share This Article