Život s Vlastom: Jednog dana netko će ući u tvoj život i pokazati ti zašto veza ni s kim drugim nije uspjela

Piše: Vlasta Janton

Jednog dana netko će ući u tvoj život i pokazati ti zašto veza ni s kim drugim nije uspjela .

Kada tog jutra otvoriš oči, pomislit ćeš da je to dan kao i svi drugi prethodni, uobičajen sunčan, kišan ili možda snježan dan. Pomislit ćeš koje te sve obaveze tijekom tog dana čekaju, pomislit ćeš koju ćeš košulju sada obući ili što za ručak pojesti.

Kroz glavu će ti proći stotinu misli, ali ni u snu se ne bi nadao da će baš danas biti taj dan, taj poseban dan kada će ti na vrata pokucati ljubav o kojoj si čitavog života maštao, ljubav za kojom si čeznuo, ljubav za koju si se nadao da negdje postoji a bojao se pomisliti da ćeš imati toliku sreću da svom snagom zagrli i tvoje srce.

I onda, kada se najmanje nadaš, kada je najmanje očekuješ, ona dođe. Tiho, na prstima, prišulja se, u trenutku kada si već izgubio i najmanju nadu za postojanjem takve ljubavi.

Ljubavi koja se dogodi jednom u životu, ljubavi o kojoj su ispjevane pjesme, napisani romani, odigrani filmovi. Ali vidiš, tu je. Došla je. Zaista postoji. Ljudi nikako da shvate da nisu ljubavi izmišljene iz romana već su upravo romani pisani po takvim, velikim ljubavima. I koliko god neki mislili da takva velika, posebna ljubav, ljubav koja te prožima, oduzima ti dah, ne postoji, s veseljem i radošću moram ih demantirati i reći da itekako postoji. Samo im još možda nije ušla u život. Ali postoji.

Ljubav se ne traži, ljubav se ne može na silu dogoditi, ljubav nećemo dobiti prizivanjem. Ljubav dođe kada ste za nju spremni. Onda kada ona osjeti da ste spremni, ne kada vi mislite da ste spremni. Nema potrebe za forsiranjem razno raznih druženja, beskrajnih izlazaka, impresioniranja. Ljubav će doći u vrijeme kada se najmanje nadaš, u vrijeme kada ćeš već zaboraviti da si je jednom očajnički tražio, u vrijeme kada ti neće biti ni na kraj pameti da će ti tog dana srce luđački tući od sreće što ga je obavio baršunasti veo ljubavi. Samo će doći i udariti te poput munje, nećeš znati što te snašlo, samo će te preplaviti blagost, nježnost, toplina, a u srcu ćeš gorjeti od erupcije emocija.

Pomislit ćeš zar je moguće da tako nešto postoji, tolika snaga, tolika moć u jednom stvorenju da ti toliko preokrene život, da ti svom silinom iz srca izbije sve prošle ljubavi koje se ni ne mogu nazvati ljubavlju naspram ove. Pomislit ćeš kako si napokon primio dar o kakvom si maštao, i koliko takav dar trebaš čuvati, brižljivo čuvati jer samo jednom u životu dobiješ tu čast da se dvije duše toliko lijepo stope.

I onda, kroz glavu ti prođe, zašto ti ni s kim drugim nije uspjelo, zašto se kraj nikog drugog nisi zadržao, zašto se ni s kim drugim nisi našao, zašto se ni s kim drugim nisi osjećao potpunim. Potpunim kao sada. Siguran si kao nikada prije da upravo tu pripadaš, kao da si oduvijek to znao, da je tvoje mjesto samo i jedino uz tu osobu. Osjećaš da je prirodno biti jedno s drugim, osjećaš da ste rođeni samo iz razloga da bi jedno s drugim stvorili dom.

Znaš da je to posebna ljubav jer tu osobu voliš i kada je najgora, sa svim njenim manama, jednakom žestinom i kada je prema tebi najbolja, najnježnija, znaš da je to posebna ljubav jer samo uz nju boje postaju sjajnije, žarkije, jer samo uz nju svijet postaje ljepše mjesto, a mirisi intenzivniji, osmijeh ti ne silazi s lica, na tu osobu pomisliš prvo kada se probudiš, i prije nego što usneš najljepši san. Samo uz tu osobu osjećaš se živim kao nikada prije, osjećaš da možeš zagrliti svijet. I nakon dužeg vremena i dalje s jednakom ljubavlju i nježnošću gledaš joj oči, zagrliš je, poljubiš, šećeš s njom i sve te uspomene kao najveće blago čuvaš u srcu.

Nije te strah otvoriti srce znajući da postoji mogućnost da će jednog dana možda biti slomljeno i pri tome proživljavaš sreću i ljubav koju nikada prije nisi mogao niti sanjati. Znaš da je ranjivost jedini način da dopustiš svom srcu da osjeti duboki i istinski užitak koji je toliko lijep i stvaran da te plaši. Ali ne boj se. Prepusti se tom osjećaju. Ljubav je došla, čvrsto te zagrlila, čuvaj je, zalijevaj i pazi poput cvijeta. Ne boj se ničega, samo voli i bit ćeš voljen kao nikada prije.

Facebook Komentari