VIDEO Bauk: Kad je Bog stvorio ženu, dao joj je usisavač, peglu i kuhaču. To je rodna ideologija

Drugi tjedan ovogodišnjeg rada Sabor će zaključiti glasovanjem o dvadesetak točaka dnevnog reda.

Sjednica je, već uobičajeno, počela stankom.

“Klub SDP-a traži stanku kako bi nešto rekli o presudnoj ulozi estrogena, progesterona i testosterona u hrvatskoj politici”, rekao je predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika, Arsen Bauk.

Nakon Željka Glasnovića koji je s govornice u Saboru zagrmio kako Hrvatskom još uvijek “vlada profesionalna velikosrpska agitura”, progovorio je i Bauk.

“Samo da se smirim nakon izlaganja zastupnika Glasnovića”, započeo je. Na početku izlaganja istaknuo je kako jučer nisu reagirali na istupe Ladislava Ilčića o ženama u PMS-u, jer su očekivali od ministrice Obuljen da ga smijeni zbog izjava o ženama u PMS-u.

“Kada ga nije smijenila, sebe je izložila poruzi i kritici, ali to je od danas njen problem. Kad ni premijer nije smijenio takvog savjetnika, a to nije učinio jer je taj jedan glas jako bitan, onda je na nama da zbog toga kritiziramo i potičemo i dalje da se ispuni najava i ratificira Istanbulska konvencija”, rekao je Bauk i dodao: “Razlog za to je suprotstavljanje rodnoj ideologiji kojoj smo u zadnje vrijeme izloženi. A to nije ono što Ilčić kaže da je rodna ideologija.”

“Kad je Bog stvorio ženu, dao joj je usisavač, peglu i kuhaču. To je rodna ideologija koju je najbolje sažela ministrica kad je rekla: “Tako vam je to u braku”. I ja sam protiv te ideologije! Pristajanje na ovakve stvari čini nas neodgovornim političarima”, rekao je.

Završio je s: “Kad smo već počeli s hormonima, nadam se da će se kod premijera i predsjednika Sabora uspostaviti odgovarajuća razina testosterona da upute Istanbulsku konvenciju u saborsku proceduru.”

Što je rekao Ilčić?

Podsjetimo, šef stranke HRAST, Ladislav Ilčić, inače savjetnik ministrice kulture, neki dan je studentima održao predavanje o Istanbulskoj konvenciji pa se dotaknuo i menstruacije i ženskih hormona.

“Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća”, poručio je Ilčić na predavanju, prenosi N1.

sjednica Sabora, prijenos:

Facebook Komentari