Strenja-Linić: Ovo je duboko sramotno i pokazuje da kolega Ilčić ima problema sa svojom seksualnošću

Mostovka Ines Strenja Linić komentirala je seksistički istup Ladislava Ilčića koji je ranije ovog tjedna izjavio kako žensko raspoloženje ovisi o razini hormona tijekom menstrualnog ciklusa.

Podsjetimo, šef stranke HRAST, Ladislav Ilčić, inače savjetnik ministrice kulture, neki dan je studentima održao predavanje o Istanbulskoj konvenciji pa se dotaknuo i menstruacije i ženskih hormona.

“Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća”, poručio je Ilčić tada.

Mostovka nije štedjela Ilčića.

“Dugo već u javnosti nije bilo ovako seksističke izjave jednog političara”, rekla je.

Govoreći o Ilčićevom istupu rekla je: “Ovo je duboko sramotno i pokazuje da kolega Ilčić ima problema sa svojom seksualnošću. On ima problem i s rodnom ravnopravnošću. On nije za to da žena bude ravnopravna. On ženu direktno stavlja u zapećak i ima očit problem, ali problem imaju i ministrica i premijer. On očito ne može savjetnik i jednostavno ga treba maknuti iz političkog života jer radi štetu svima nama, kao i svojoj stranci.”

Ranije je u Saboru SDP-ov Arsen Bauk zatražio od premijera i ministrice da smijene Ilčića. Strenja Linić slaže se s njim.

“Ja smatram da jer to trebalo već biti riješeno. Prvenstveno, ministrica se trebala očitovati kao žena i reći da za takve rigidne stavove nema mjesta u njenom ministrarstvu”, kaže Strenja Linić, prenosi N1.

VIDEO Bauk: Kad je Bog stvorio ženu, dao joj je usisavač, peglu i kuhaču. To je rodna ideologija

Facebook Komentari