24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ilčić: Razumijem da mediji izvlače iz konteksta, ali kad to rade političari...

Ilčić: Razumijem da mediji izvlače iz konteksta, ali kad to rade političari poput Bauka ili Strenje Linić….

Šef stranke HRAST, Ladislav Ilčić, inače savjetnik ministrice kulture, neki dan je studentima održao predavanje o Istanbulskoj konvenciji pa se dotaknuo i menstruacije i ženskih hormona. Ondje izrečeni stavovi izazvali su lavinu vrlo žestokih reakcija.

Mostovka Ines Strenja Linić smatra da Ilčić ima problem s vlastitom seksualnošću.

“Dugo već u javnosti nije bilo ovako seksističke izjave jednog političara”, rekla je.

Strenja-Linić: Ovo je duboko sramotno i pokazuje da kolega Ilčić ima problema sa svojom seksualnošću

Govoreći o Ilčićevom istupu rekla je: “Ovo je duboko sramotno i pokazuje da kolega Ilčić ima problema sa svojom seksualnošću. On ima problem i s rodnom ravnopravnošću. On nije za to da žena bude ravnopravna. On ženu direktno stavlja u zapećak i ima očit problem, ali problem imaju i ministrica i premijer. On očito ne može savjetnik i jednostavno ga treba maknuti iz političkog života jer radi štetu svima nama, kao i svojoj stranci.”

Ranije je u Saboru SDP-ov Arsen Bauk zatražio od premijera i ministrice da smijene Ilčića.

VIDEO Bauk: Kad je Bog stvorio ženu, dao joj je usisavač, peglu i kuhaču. To je rodna ideologija

N1 je pitao Ilčića misli li da je pogriješio s takvom izjavom, budući ona izaziva osudu sa svih strana. Kaže da je ona izvučena iz konteksta, da je prikazana kao vrijeđanje žena, a da je on samo iznio znanstvenu činjenicu. Razumije, kaže, kad pojedini mediji nešto izvuku iz konteksta, ‘ali kad političari koji bi trebali odgovorno istupati u javnosti izgovore takve stvari, poput Bauka i Strenje Linić, to je žalosno’, rekao je Ilčić koji će biti ovotjedni gost Nataše Božić u emisiji TNT, koju možete gledati u nedjelju od 9 do 12 sati.

Najnovije

Još iz rubrike