Zbog malverzacija s obrocima na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, kazneno je prijavljeno čak dvadesetak osoba

Zbog malverzacija s obrocima na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, kazneno je prijavljeno čak dvadesetak osoba. Osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave. Izvijestila je to PU osječko-baranjska. Malverzacije su se, kako se sumnja, odigravale od lipnja 2010. do listopada 2011.

– Na prostoru vojnog vježbališta na području Đakovštine tri rukovoditelja zapovjedila su djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno, lažiraju broj djelatnika i naručuju više obroka. Naručeno je i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od 150.000 kuna. Tim novčanim sredstvima organizirali su se domjenci – stoji u policijskom priopćenju.

Dobavljač, tvrtka s područja Slavonskog Broda, dostavljao je hranu jednom dnevno, a obračunavao je tri dostave dnevno “te je naplatio 100.000 kuna više nego što je bilo potrebno”.

– Ukupna šteta iznosi više od 300.000 tisuća kuna. Protiv više od dvadeset osoba podnosimo kaznenu prijavu – navodi policija, prenosi Večernji.

Share This Article