VIDEO Glasnović u Saboru se obrušio na diplomaciju RH: To je udbaško leglo

„U konzularnim predstavništvima imate ljude koji su radili za Službu državne bezbjednosti, to je udbaško leglo”, rekao je Željko Glasnović nakon što je zatražio stanku u Saboru.

“Tko je siva eminencija hrvatske diplomacije?” zapitao se i odgovorio: “Buda Lončar, ja ga zovem ‘mumija’, ima skoro sto godina i još uvijek hara Hrvatskom, bio je savjetnik Mesiću i Josipoviću”.

Željko Glasnović podsjetio je da se u nekim hrvatskim veleposlanstvima u svijetu čeka deset godina na dobivanje hrvatskog državljanstva i naveo primjer Čilea.

“U konzularnim predstavništvima imate ljude koji su radili za Službu državne bezbjednosti, to je udbaško leglo”, rekao je Glasnović. “Tko je siva eminencija hrvatske diplomacije?” zapitao se i odgovorio: “Buda Lončar, ja ga zovem ‘mumija’, ima skoro sto godina i još uvijek hara Hrvatskom, bio je savjetnik Mesiću i Josipoviću”.

“On, koji se protivio ukidanju embarga na oružje Hrvatskoj, bio je savjetnik u hrvatskoj državi”, ustanovio je Glasnović, podsjetivši da je “Lončar bio šef OZNA-e u Zadru, gdje su Hrvate bacali u more s kamenom oko vrata. To je nezamislivo u Poljskoj, Češkoj ili Mađarskoj”.

Glasnović je potom podsjetio na naftnog magnata iz Venezuele koji je želio ulagati u Hrvatsku, ali zbog nepoznavanja jezika nije mogao dobiti državljanstvo, dok “abolirani četnici vrlo dobro govore hrvatski i rade u hrvatskoj policiji”. Ključ je, tvrdi Glasnović, lustracija.

Facebook Komentari