Evo koje su posljedice lošeg spavanja

Stres, pretjerano reagiranje na uobičajene situacije, gubljenje smisla za humor, teško koncentriranje, nezdravo hranjenje i svađe s partnerima su među najčešćim posljedicama lošeg spavanja, pokazala je britanska studija.

Istraživači su ispitali 2000 odraslih osoba te otkrili da su ispitanici u prosjeku godišnje imali 90 noći u kojima su loše spavali.

Kao direktan rezultat neispavanosti, ispitanici su u prosjeku donijeli 171 upitnu odluku u 12 mjeseci, piše Independent.

Dvije trećine ispitanih smatra da loše spavanje ima ozbiljan utjecaj na kvalitetu njihova života, dok 47 posto njih smatra da im to negativno utječe na zdravlje.
Kao posljedice lošeg spavanja navodi se da ljudi reagiraju emocionalnije, nespretni su, pospani, a naravno to dovodi i do lošijeg raspoloženja, manje se smiju, mrzovoljni su i “istresaju” se na djecu.

Istraživači su otkrili da je glavni uzrok lošeg spavanja noću stres, prevelika uzbuđenost i potreba za odlaskom na toalet.
Nadalje se kao uzroci navode i zabrinutost zbog posla, partneri koji hrču i buka izvana.

Zanimljivo je da je za 44 posto ispitanika tjeskoba koju osjećaju zbog toga što neće moći zaspati također uzrok za loše spavanje,prenosi N1.

Facebook Komentari