VIDEO Stepančić poznaje Francuze, obrana treba biti naš forte, evo što pred utakmicu kaže Karabatić

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je najvažniji dvoboj Europskog prvenstva u kojem će protiv Francuske tražiti prolaz u polufinale natjecanja. Reprezentacija se marljivo priprema za taj važan susret, a dan uoči utakmice svoja mišljenja podijelili su trener Vlado Šola i reprezentativac Luka Stepančić.

Trener Vlado Šola za početak se osvrnuo na formu vratara, a potom prokomentirao protivnika: ”Najbolje bi bilo da se ne vraćamo u prošlost i u prvi dio turnira. Dobro smo trenirali i imali smo situaciju da smo nakon Norveške dobili to da smo zadovoljni vratarima. Jučer smo se taktički pripremali i vratari bi trebali biti optimalni za utakmicu protiv Francuza. Francuska je zadnjih deset godina favorit, izgleda moćno i impresivno. Ima kvalitetan napad i mogu igrati i brz i spor rukomet. Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica. Što se tiče njihovog vratara, Gerrard nije iznenađenje. Bio je dugo u sjeni Omeyera, ali nije samo on tu. I drugi vratar im je vrlo dobar. Francuzi su pokriveni na svim pozicijama i ne treba nikoga izdvajati. Mi se za svakog protivnika posebno pripremamo i naš zadatak kao trenera je to da detektiramo sve slabe točke protivnika i iskoristimo ih, a hoćemo li uspjeti, to ćemo vidjeti.”

Utakmice protiv Francuza uvijek su posebne i uvijek je najveće zanimanje javnosti kada se igra protiv njih. O tome je ponešto rekao i Luka Stepančić koji vrlo dobro poznaje neke od francuskih reprezentativaca s obzirom na to da rukometni staž skuplja u PSG-u: ”Ima nešto u tim utakmicama s Francuskom. To su uvijek posebni susreti. Iako Francuzi ne pridaju posebnu važnost utakmicama, i u svaku ulazu na glavu i idu po pobjedu, čini mi se da uvijek imaju motiv više kada igraju protiv nas. Vjerujem da će tako biti i sutra. Zadovoljan sam dosadašnjom igrom, ali uvijek može bolje i više. Bitno je izvući greške koje smo radili kao podjedinici i kao momčad te ih analizirati kako bi ih ispravili. Prije Prvenstva smo govorili da obrana treba biti naš forte. Ako ju ponovno igramo kako treba, onda će biti dobro. Sve više postižemo lake golove i to nešto govori.”, piše HRS.

Evo što je o hrvatskoj reprezentaciji rekao Nikola Karabatić:

Share This Article