VIDEO HNS se javio, kažu, zbog niza dezinformacija i različitih interpretacija o tijeku obrazovne reforme

Ad

Zbog niza dezinformacija koje u javni prostor šalju pojedinci iz nekih političkih stranaka i različitih interpretacija o tijeku obrazovne reforme, reagirao je član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

„Ispred Hrvatske narodne stranke želim jasno naglasiti – stara Ekspertna radna skupina zadužena za obrazovnu reformu više ne postoji! Upravo su se ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Hrvatska narodna stranka politički izborili da se stara Ekspertna radna skupina i Posebno stručno povjerenstvo razriješe te da se krene ispočetka. Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu – ERS, koji je upravo u tijeku, zahvaljujući HNS-u posve je transparentan – sve prijave prikupljaju se online putem, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni te će u ERS biti odabrani najbolji i najstručniji kadrovi“, rekao je Stojak.

Stojak naglašava i da je ministrica Divjak cijeli proces reforme ubrzala te je otprije aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, koji su već radili na kurikularnim dokumentima.
„Sve to učinjeno je sa ciljem da, kako je najavljeno, već na jesen u 70 hrvatskih škola krenu novi kurikulumi kao dio pilot projekta, a da u 2019. u svim hrvatskim školama zaživi cjelovita obrazovna reforma“, naglasio je Stojak, kažu u HNS-u.

Nakon današnje press konferencije Ivice Puljka iz stranke Pametno oko obrazovne reforme, oglasili su se iz HNS-a

Facebook Komentari